Concurs judeţean „Lumea mea – Lumea copilăriei”

Gândurile copiilor se îndreaptă în grabă spre jocurile copilăriei şi bucuriile celei mai îndrăgite vacanţe – vacanţa mare. Cu emoţie am surprins în imagini aceste trăiri feerice ale elevilor prin participarea lor la Concursul judeţean „Lumea mea – Lumea copilăriei” organizat de Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Sf. Andrei” Gura Humorului pe data de 5 iunie 2019 la Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina.

Aflat la cea de a treia ediţie, a umplut de entuziasm inimile celor 47 de elevi cu deficienţă mintală şi/sau autism de la CSEI Sf. Andrei, dar şi ale elevilor cu adaptare curriculară de la Şcoala Gimnazială Nr. 1, Şcoala „Petru Comărnescu”, Şcoala „Teodor Balan” din Gura Humorului, precum şi de la Şcoala Gimnazială „Iorgu G. Toma” Vama, care s-au întrecut în a-şi exprima cele mai frumoase gânduri despre copilărie. Concursul cu participare directă s-a desfăşurat la Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina unde a avut loc şi vernisajul expoziţiei cu cele 406 lucrări ale elevilor care au optat pentru participarea indirectă, vernisaj care, asemeni unui curcubeu al veseliei, a umplut de lumină şi bucurie sala în care s-a desfăşurat concursul. Ne-am bucurat să avem la cele două secţiuni ale concursului – desen şi colaj, lucrări de la un număr de 53 de şcoli şi grădiniţe, din 27 de judeţe şi municipiul Bucureşti şi chiar participare internaţională prin lucrările trimise de elevii cu deficienţă mintală de la Specjalny Osrodek Szkolno – Wychowawczy im. ks. Jana Twardowskiego Bochnia, Polonia. În intervalul de timp în care juriul a evaluat reuşita lucrărilor, elevii s-au bucurat de un minunat „răgaz” artistic care a debutat cu un moment cu cântece pentru copii interpretat de eleva Hasna Ana – Maria din clasa a VIII-a A de la CSEI Sf. Andrei, continuat mai apoi cu un recital de muzică folk susţinut de elevele voluntare ale clasei a VI-a B, coordonator prof. Elena Căulea şi prof. Dorel Ispăşoiu, şi de un dans modern susţinut cu măiestrie de elevele clasei a VII-a A, moment coordonat de doamna prof. Laura Nicoleta Enea de la de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului. Festivitatea de premiere a adus răsplata efortului depus în realizarea lucrărilor, dar şi bucuria de a sărbători prin dans lumea minunată a copilăriei. La buna reuşită a proiectului au contribuit şi elevii voluntari de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului coordonaţi de doamna profesor Sextilia Elena Solonaru.

Proiectul, coordonat de directorul Mihail Ciocoiu, inspectorul şcolar Ionel Dumistrăcel, prof. Rybanna Elena Sabin şi subsemnata, s-a realizat datorită implicării active a membrilor echipei de proiect: director adj. prof. Cătălina Poclitaru, prof. Militina Culidiuc, prof. Daniela Mihăilă, prof. M. Chichifoi, prof. Raluca Cojoleancă, prof. Ecaterina Avdei, prof. Liliana Ţilică, prof. Neonila Dascălu, prof. Simona Tofan, prof. Maria Simeria, prof. Gabriela Sîrbu, prof. Călina Dulgheru, prof. Daniela Sava, instructori de educaţie Elena Horvat şi Teodora Săvescu şi secretar-şef economist Elisabeta Andronic, care, alături de profesorii coordonatori ai elevilor, au făcut din acest proiect o adevărată reuşită. (Au consemnat coordonatori de proiect prof. RYBANNA SABIN şi prof. ISABELLA ISTRATE)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: