„Ziua Porţilor Deschise” la Direcţia Silvică Suceava

Formarea unei adevărate conştiinţe forestiere în rândul tinerei generaţii, cultivarea sentimentelor şi atitudinii de dragoste şi respect faţă de pădure sunt premisele speranţei că generaţiile viitoare vor apăra, cultiva şi conserva „aurul verde” al ţării. Pornind de la acest adevăr, Regia Naţională a Pădurilor – ROMSILVA organizează în ziua de 11 iunie 2019, „Ziua Porţilor Deschise”. Activităţile – adresate în primul rând elevilor – se vor desfăşura la sediul central al regiei, dar şi la cele 21 de direcţii silvice (cu ocoalele silvice aferente), la cele 4 administraţii de parcuri naturale şi la Muzeul Cinegetic al Carpaţilor de la Posada. La evenimentele organizate sub acest generic la nivel naţional în anul 2018 au fost prezenţi peste 4500 de participanţi. Cu ocazia acestor acţiuni, copiii prezenţi au putut afla ce înseamnă meseria de silvicultor , cu satisfacţiile şi provocările ei, care este complexitatea activităţii desfăşurate de colegii noştri, importanţa pădurii pentru om şi cum putem contribui fiecare la conservarea naturii (reguli de comportament în pădure).

În acelaşi context, Direcţia Silvică Suceava invită în ziua de 11 iunie, între orele 12-15, la sediul său din Bd. 1 Mai nr. 6, elevi din învăţământul primar, însoţiţi de învăţătorii lor, pentru a se familiariza cu fauna şi flora pădurilor noastre, a urmări într-un mod interactiv filme tematice şi a primi diverse materiale tipărite care prezintă importanţa pădurilor şi imperativul conservării acestora. La aceeaşi dată, activităţi asemănătoare vor fi organizate sub genericul „Ziua Porţilor Deschise” la sediile celor 24 de ocoale silvice din subordinea Direcţiei Silvice Suceava. Vă aşteptăm cu drag. (Direcţia Silvică Suceava)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: