Şcoala Gimnazială „Bogdan Vodă” Rădăuţi, premiantă la competiţia naţională: „Marea Voluntariadă naţională de mediu a şcolarilor, 2019 !”

Cu ocazia competiţiei naţionale „Marea Voluntariadă naţională de mediu a şcolarilor, 2019!”, 42.000 elevi, din 105 unităţi de învăţământ, din 22 judeţe, au participat la 6.858 acţiuni legate de protejarea mediului precum ecologizări, plantări, sesiuni despre importanţa reciclării, a colectării selective şi a celor 3R: Reutilizare – Reducere – Reciclare, colecte de PET-uri folosite, hârtie, doze şi sticlă, şi alte acţiuni similare.

„Marea Voluntariadă naţională de mediu a şcolarilor, 2019!” este un proiect organizat de Asociaţia Semper Musica Filiala Tecuci, în parteneriat cu Asociaţia Semper Musica Bucureşti, finanţat prin proiectul „No PLANet B”, derulat de Asociaţia Serviciul Apel în cadrul unui parteneriat internaţional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin programul DEAR.

Competiţia naţională de mediu a însemnat şi cinci câştigători, unităţi de învăţământ care au adunat punctajul cel mai mare pe parcursul concursului astfel: Locul I: Şcoala Gimnazială „Anton Pann”, 1.500 euro şi locul II: Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”, 1.000 euro, ambele din judeţul Vâlcea, locul III: Şcoala Gimnazială „Bogdan Vodă” din judeţul Suceava, 500 euro, locul IV: Şcoala Gimnazială „Iorgu Iordan” din judeţul Galaţi, 250 euro şi locul V: Şcoala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” din judeţul Cluj, 250 euro. Cu ocazia competiţiei au fost colectate şi trimise către reciclare 103 tone de hârtie, 10.329 kg de sticlă şi 5.015 saci cu PET-uri folosite. De asemenea au fost organizate 637 plantări, 589 ecologizări şi 3.164 sesiuni de educaţie pentru mediu.

„A fost absolut extraordinar să vedem din pozele trimise de cele 105 unităţi de învăţământ participante la competiţie cât de importantă este educaţia de mediu pentru dascăli şi elevii acestora. De asemenea, cele peste 120 de tone de deşeuri colectate de cele 105 unităţi de învăţământ reprezintă practic deşeuri reciclate care nu vor mai ajunge la gunoiul colectiv. Suntem mândri de fiecare dintre cele 105 şcoli!” a spus Bogdan Istrate, Preşedintele Asociaţiei Semper Musica Filiala Tecuci.

„Schimbarea începe cu tine. Eu mă implic, implică-te şi tu.” Acesta a fost mottoul sub care ne-am implicat în cadrul concursului naţional «Marea Voluntariadă de mediu a şcolarilor!», noi, echipa de la «Bogdan Vodă»: elevi, părinţi, consilieri locali, parteneri şi cadre didactice. Dincolo de premiul obţinut, mai important pentru noi a fost faptul că am mai făcut un pas în ceea ce priveşte schimbarea mentalităţii şi conştientizarea importanţei educaţiei pentru mediu, una pe care noi o considerăm educaţia mileniului III”, a menţionat Radu Munteanu, director adjunct Şcoala Gimnazială „Bogdan Vodă” Rădăuţi

Competiţia „Marea Voluntariadă naţională de mediu a şcolarilor, 2019!” a avut loc în perioada aprilie-mai 2019. (C.P.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: