Premianţii expoziţiei-concurs de desene „Vis de copil în casa bunicilor” de la Hanul Domnesc

Muzeul Etnografic Hanul Domnesc a vernisat, vineri, expoziţia – concurs de desene „Vis de copil în casa bunicilor” aflată la cea de a XXIII-a ediţie, organizată de către Serviciul Etnografie.

Potrivit organizatorilor, anul acesta au participat cu desene 130 de copii din 12 şcoli ale judeţului Suceava iar tema propusă de organizatori a fost „De la lut, la strachină, oală, ulcior…”.

Comisia de jurizare care a decis acordarea premiilor pentru cei mai talentaţi copii a fost formată din profesori de specialitate de la şcolile cu cel mai mare număr de participanţi la concurs şi specialişti din cadrul muzeului. Astfel, preşedinte de comisie a fost inspector arte –Loredana Ceică de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, secretar – prof. Cătălin Chifan de la Colegiul de Artă „C. Porumbescu”, membri – prof. Simona Mera de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, muzeograf Maria Cruşninschi – Muzeul Bucovinei, prof. Oana Miron – Colegiul de Artă „C.Porumbescu”.

Premiile pe categorii de vârstă (7 – 11 ani, respectiv 12 – 15 ani) s-au acordat astfel:

Premiul I: Hisem Anastasia – Colegiul de Artă „C. Porumbescu”, cl. I; Cioată Andreea Nicoleta – Colegiul de Artă „C. Porumbescu”, cl. a IX-B; Chihaia Ilinca – Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, cl VI-B; Chiperi Elena Gabriela – Colegiul de Artă, cl. a IX-B; Rusu Mălina Maria, Palatul Copiilor, cl. a IV-a.

Premiul II: Poamăneagră Ştefania Miruna – Palatul Copiilor, cl. a V-a; Cristina Armanu, Colegiul de Artă, cl. a IV-B; Luşcă Andrea, CSEI Sf. Andrei, G. Humorului, cl. a VIII-a; Maia Anastasia Anton, Colegiul de Artă, cl. I; Neagu Iuliana Sînziana, Colegiul Naţional „M. Eminescu”, cl. a V-a B; Movanu Iasmina Andreea, CN „M. Eminescu”, cl. a V-A;

Premiul III: Sara Moroşanu, Colegiul de Artă, cl. I; Hriţuleac Simona, Colegiul de Artă, cl. I A; Jitariu Maria, Palatul Copiilor, cl. a V-a; Drăguţu Ecaterina, Colegiul de Artă, cl. a IV-B; Roman Ştefan, Palatul Copiilor, cl. I; Lefter Octavian, Şc. Gimnazială Nr. 10, clasa pregătitoare B; Maria Isabella Murariu, Colegiul de Artă, cl. a III-A; Călin Elisa Rahela, Colegiul de Artă, cl. a IV-a.

Premiile (5 premii I, 6 premii II şi 8 premii III) oferite de către Muzeul Bucovinei au fost în valoare de 1800 lei. Organizatorii au acordat şi 30 de menţiuni, câte 15 pentru fiecare categorie de vârstă. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: