O pictură realizată de artistul plastic sucevean Paula Şalar pentru proiectul artistic „Eyes of Miles Davis”, oferită lui Eric Gales, care a concertat la Suceava în cadrul Suceava Blues Festival

Artistul plastic sucevean Paula Şalar a oferit o pictură realizată în cadrul proiectului artistic „Eyes of Miles Davis”, la care lucrează de trei ani, lui Eric Gales, care a concertat la Suceava în cadrul Suceava Blues Festival.

Ea a spus că invitaţi anul acesta la Suceava Blues Festival „Fani Adumitroaie”, Robben Ford şi Eric Gales au reuşit să creeze o conexiune aparte cu publicul prezent în serile de joi şi vineri.

Artistul sucevean a apreciat că festivalul de blues de la Suceava creşte de la an la an prin calitatea muzicienilor care concertează pentru un public din ce în ce mai larg şi din ce în ce mai avizat, din România, precum şi din alte ţări europene, care a venit în mod special pentru capetele de afiş – muzicieni recunoscuţi şi apreciaţi cu numeroase premii în marea industrie muzicală de blues, jazz.

Ea a arătat că Robben Ford a reconfirmat prin prestaţia înaltă că marii şi adevăraţii muzicieni dăruiesc muzica lor, cu intensitate, publicului în fiecare loc unde concertează, amintind că pe parcursul traiectoriei sale artistice a avut marea întâlnire, respectiv colaborarea cu Miles Davis, de care povesteşte mereu entuziasmat în interviurile sale.

Mai mult, artistul sucevean a catalogat drept „fantastic de inspirată şi ardentă” prestaţia artistică, precum şi energia debordantă a lui Eric Gales, un alt mare nume al muzicii americane, în concertul din a două seară a festivalului care a creat o conexiune intensă cu publicul prezent.

„Generos şi firesc în manifestare, ca mai toţi marii artişti, a dăruit fiecare piesă, în vibraţii, intensităţi şi nuanţe unice, pe care chitara sa le-a creat şi la care publicul prezent a răspuns cu amplificate aprecieri”, a spus Paula Şalar care a adăugat că ceea ce Eric Gales a şi formulat în timpul concertului este că adevărata muzică aduce oamenii împreună.

„Am avut minunata bucurie să comunic cu Eric, cel supranumit «The God Gifted Guitarist», împărtăşindu-i ceea ce simt şi cred cu adevărat, că întâlnirea sa cu România în acest context, pe acest pământ atât de binecuvântat de Tatăl Nostru, nu e întâmplătoare. Reacţia a fost uluitoare din partea lui, a fost foarte încântat, ca şi cum ar fi primit o confirmare a ceva ce el însuşi simţise. A formulat şi în timpul concertului că e sigur va reveni în România şi că trăieşte deplin sentimentul de a fi împreună cu publicul prezent”, a menţionat artistul sucevean.

Totodată, ea a spus că Eric Gales a primit iubirea oamenilor şi un mic dar din România, un portret dedicat geniului Miles Davis, o pictură pe care a realizat-o pentru grandiosul proiect artistic la care lucrează în ultimii trei ani, respectiv Expoziţia „Eyes of Miles Davis”.

„Chipul, surâsul său şi generoasele sale aprecieri au fost de ajuns ca să înţeleg că nu va uita această seară şi acest prim concert din Suceava – România”, a spus Paula Şalar care a amintit că Eric Gales a fost apreciat în acest an cu distincţia „Blues Music Award for Blues Rock Artist of the Year”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: