Decizie importantă a primarilor de municipii luată la Suceava:

Localităţile vor avea un cuvânt determinant în ceea ce priveşte programele europene

> Ion Lungu: Vom face lobby la Bruxelles ca să înfiinţeze un instrument de finanţare a asocierilor de localităţi, aşa cum este Asociaţia Moldova se Dezvoltă

Colegiul Director al Asociaţiei Municipiilor din România (AMR) a luat, vineri, la Suceava, o decizie importantă în ceea ce priveşte realizarea ghidurilor de finanţare a programelor cu finanţare europeană din următorul exerciţiu financiar.

Astfel, potrivit primarului municipiului Iaşi, Mihai Chirica, asociaţiile administraţiei locale vor avea un cuvânt determinant în ceea ce priveşte realizarea acestor ghiduri.

„Vom informa Guvernul că pentru programul de finanţare european 2021-2027 intenţionăm, prin structurile asociative ale noastre, să influenţăm ghidurile de finanţare unde punctul de vedere al nostru să fie unul dominant”, a spus Chirica.

El a arătat că primarii sunt cei care ştiu nevoile cetăţenilor şi că din acest motiv punctul lor de vedere trebuie să primeze.

„Pulsul acestei ţări pleacă de la cetăţean şi nu de la vârful piramidei. Prin urmare, noi ştim cu adevărat ce îşi doreşte fiecare locuitor al acestei ţări şi putem să ne permitem să cerem şi acest lucru”, a spus Chirica.

În acelaşi sens, primarul Sucevei, Ion Lungu, a adăugat că primarii vor să facă lobby la Bruxelles pentru ca în următorul exerciţiu bugetar asociaţiile de localităţi, cum este şi „Asociaţia Moldova se Dezvoltă”, să beneficieze de un instrument de finanţare care să permită o dezvoltare integrată a zonei, a regiunii şi a oraşelor componente. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI