Începând de astăzi se introduce sistem cu bariere la unele parcări

> Viceprimarul Lucian Harşovschi: În perioada următoare va intra în funcţiune şi sistemul de plată prin sms/aplicaţie/card

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi, a anunţat, sâmbătă, că de astăzi, 10 iunie, accesul şi ieşirea din parcările subterane din zona centrală a Sucevei va fi făcut printr-un sistem cu bariere, prin emiterea unui tichet de parcare şi plata acestuia.

El a arătat că pentru plata parcării se pot utiliza monede şi bancnote de 1, 5 şi 10 lei, aparatul fiind prevăzut să ofere rest.

Pentru a încuraja folosirea parcărilor subterane, viceprimarul a reamintit că taxarea este 1 leu/oră, faţă de cele supraterane, unde se plătesc 2 lei/oră.

Mai mult, Lucian Harşovschi a precizat că încasările în cele două parcări subterane din municipiu de când a fost introdusă taxa de 1 leu/oră faţă de 2 lei/oră au crescut.

Astfel, dacă în perioada aprilie-iunie 2018 la cele două parcări subterane încasările au fost de 25.512,2 de lei, în perioada similară din 2019, de când taxa a fost scăzută la 1 leu/oră, încasările au fost de 26.399,8 lei.

Viceprimarul a subliniat că riveranii vor putea achiziţiona abonamente în continuare, iar cei care au deja, trebuie să solicite Primăriei Suceava eliberarea cardului de acces.

Lucian Harşovschi a mai spus că în perioada următoare, după efectuarea testelor, va intra în funcţiune sistemul de plată prin sms/aplicaţie/card, serviciul fiind achiziţionat deja.

Viceprimarul Sucevei a menţionat că tot din 10 iunie, parcarea de pe bdul 1 Mai, vizavi de IPJ şi cea de pe bdul George Enescu, bl. T90 (Dorna) vor deveni cu plată, cu sistem parcometru.

Mai mult, cele două parcometre care fuseseră folosite în parcările subterane şi alte cinci parcometre comandate vor fi instalate pe străzile Vasile Bumbac şi Nicolae Bălcescu, respectiv parcarea de pe Vasile Alecsandri din faţa Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare”.

Lucian Harşovschi a precizat că parcarea din zona Dorna a fost reabilitată total şi urmează să fie marcată corespunzător peste două săptămâni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: