DSP Suceava anunţă că supraveghează zonele afectate de inundaţii din Arbore şi Marginea şi a distribuit 750 de tablete pentru dezinfecţia fântânilor

Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Suceava colaborează cu unităţile administrativ-teritoriale Arbore şi Marginea pentru aplicarea acţiunilor din planul de măsuri pentru asigurarea asistenţei medicale în zonele afectate de inundaţii, a anunţat directorul executiv al DSP Suceava, Liliana Grădinariu.

Ea a spus că pentru a preîntâmpina apariţia de epidemii, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Judeţene Suceava s-au deplasat în zonele afectate în vederea supravegherii populaţiei din punct de vedere epidemiologic.

Totodată, medicii de familie au fost rugaţi să monitorizeze starea de sănătate a populaţiei din zonele afectate.

„Au fost distribuite 750 de tablete de Clorom Javel pentru dezinfecţia fântânilor. După efectuarea operaţiunilor de dezinfecţie şi catagrafiere a fântânilor afectate se vor recolta probe de apă în cursul săptămânii următoare în vederea monitorizării calităţii apei potabile”, a precizat Grădinariu.

Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Suceava recomandă populaţiei luarea următoarelor măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirilor:

  1. a) să consume apă îmbuteliată, să nu bea apă direct din fântâni sau de la robinet;
  2. b) să utilizeze pentru prepararea alimentelor apă fiartă şi răcită;
  3. c) să consume doar alimente ambalate sau bine preparate termic;
  4. d) să nu atingă animalele moarte şi să avertizeze autorităţile, în vederea evacuării acestora;
  5. e) să evite expunerea prelungită la frig / umezeală,
  6. f) să păstreze alimentele în condiţii igienice;
  7. g) să respecte igiena individuală;
  8. h) la primele semne de boală să se prezinte la cel mai apropiat medic/ spital. (C.P.)
Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: