Atletism

CSU Suceava l-a transferat pe campionul Republicii Moldova la aruncarea discului, Ştefan Mura

 Secţia de atletism a Clubului Sportiv Universitar Suceava a avut rezultate foarte bune în ultima perioadă, în special în probele de aruncări. De altfel, în 2016 şi 2018, doi dintre sportivii pregătiţi de Ioan Zanfirache şi Daniela Costian la gruparea patronată de Universitatea „Ştefan cel Mare” au reuşit chiar să fie aleşi cei mai buni atleţi ai anului în România, această performanţă cu adevărat extraordinară fiind izbutită de Andrei Gag, vicecampion mondial indoor la aruncarea greutăţii, şi Alin Firfirică, campion european de tineret şi vicecampion mondial universitar la aruncarea discului.

Întrucât cei doi şi-au încheiat studiile la instituţia de învăţământ suceveană şi au ales să se transfere la cluburi mult mai potente financiar din ţara noastră, Andrei Gag la CSM Bucureşti, iar Alin Firfirică la Steaua, Sorin Raţă, directorul Clubului Sportiv Universitar Suceava, încearcă să umple golul lăsat de plecarea celor doi.

Acesta a reuşit să-l convingă să vină la Suceava pe Ştefan Mura, în vârstă de 21 de ani, nimeni altul decât campionul Republicii Moldova la aruncarea discului. Acesta a adus deja primul trofeu pentru CSU Suceava, izbutind să cucerească titlul naţional universitar.

„Ştefan este în prezent student în anul doi la Universitatea «Ştefan cel Mare», după ce primul an l-a efectuat la Universitatea din Galaţi. El şi-a depus deja actele pentru dobândirea cetăţeniei române şi sperăm ca în cel mai scurt timp să poată concura pentru ţara noastră”, a declarat Sorin Raţă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: