USR Suceava acuză Guvernul că vrea să adopte prin OUG pensii speciale pentru aleşii locali

> Soluţia pentru a opri vechea clasă politică din aceste încercări repetate de a-şi acorda privilegii este susţinerea partidelor noi, crescute de la firul ierbii

USR Suceava a acuzat, joi, Guvernul PSD că intenţionează să adopte prin OUG pensii speciale şi pentru aleşii locali şi că în acest context îşi afirmă susţinerea pentru eliminarea acestui tip de beneficii şi, totodată, pentru o clasă politică onestă.

„Propunerea de acordare a unor indemnizaţii pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene a fost inclusă iniţial în proiectul Codului Administrativ, adoptat de majoritatea parlamentară PSD – ALDE – UDMR, inclusiv cu votul parlamentarilor PNL. Amintim că el a fost ulterior respins în integralitate de Curtea Constituţională, opoziţia reprezentată de USR reuşind cu mare greutate să obţină de la PNL cele trei semnături care mai erau necesare pentru depunerea sesizării” se arată într-un comunicat al USR Suceava.

Sursa citată menţionează că, în aceste zile, un proiect identic urmează să fie adoptat de Guvernul Dăncilă, tot prin ordonanţă de urgenţă. Pensia pentru un singur mandat s-ar ridica la aproape 800 de lei, în timp ce suma cea mai mare de bani ar urma să fie dată celor cu trei sau mai multe mandate, undeva la 2.400 de lei.

„În plus, ca şi cum n-ar fi fost de ajuns, am văzut recent o coalizare a mai multor politicieni PSD şi PNL (inclusiv preşedintele PNL al Consiliului Judeţean Suceava), care susţin modificarea prin OUG a legislaţiei electorale în acele aspecte care la convin momentan, modificare ce ar fi în primul rând pe placul baronilor locali. O astfel de schimbare a regulilor nu este nici normală, nici benefică pentru democraţie” se menţionează în comunicat.

USR Suceava consideră că soluţia pentru a opri vechea clasă politică din aceste încercări repetate de a-şi acorda privilegii este susţinerea partidelor noi, crescute de la firul ierbii.

„USR nu doar că se opune adoptării de noi pensii speciale, USR are propriul proiect de eliminare a acestora (toate pensiile speciale, mai puţin cele acordate meritat fostelor cadre militare şi magistraţilor). Asemenea tactici trebuie să înceteze, interesele materiale şi politice individuale trebuie ignorate pentru binele general al cetăţenilor” se precizează în comunicat. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: