Deputatul Ioan Bălan a cerut oficial, în Parlament, demiterea inspectorului şcolar Ghiorghi Cornia, pentru şantaj electoral

> El a solicitat ministrului Educaţiei înlocuirea tuturor inspectorilor responsabili pentru implicarea unităţilor de învăţământ în procesul electoral

Deputatul PNL de Suceava Ioan Bălan a cerut, miercuri, oficial, printr-o interpelare în Parlament, ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, sancţionarea inspectorilor şcolari suceveni responsabili în implicarea unităţilor şcolare în procesul electoral, dar în special a inspectorului Ghiorghi Cornia, pe care PNL îl acuză de „şantaj electoral”.

Bălan a arătat în interpelare că, potrivit legislaţiei în vigoare, persoanelor care ocupă funcţii publice de conducere în inspectoratele şcolare judeţene le este interzis în mod expres să desfăşoare activităţi cu caracter politic sau să abuzeze de poziţiile de conducere pentru a exercita presiuni asupra directorilor de şcoli sau asupra personalului din învăţământ didactic şi nedidactic.

„Cu toate acestea, în data de 26 mai 2019, Cornia Ghiorghi, inspector şcolar la nivelul Judeţului Suceava, care are în atribuţii, potrivit paginii electronice a Inspectoratului, domeniul «management instituţional», s-a folosit de funcţia pe care o deţine şi s-a implicat în mod activ în procesul electoral. Astfel, mass-media a relatat şi a făcut public conţinutul unei înregistrări audio în care Cornia Ghiorghi adresează ameninţări şi şantajează pe directorul Şcolii Gimnaziale «Ion Lovinescu» din localitatea Rădăşeni, judeţul Suceava, cităm: «Dacă PSD iese sub media pe judeţ, la toamnă o să te schimbe!»” se arată în document.

Deputatul sucevean a menţionat că, în ciuda acestui comportament deosebit de grav, Ministerul Educaţiei Naţionale nu a avut nicio poziţie oficială care să genereze demiterea de îndată atât a inspectorului şcolar general, cât şi a inspectorului Cornia Ghiorghi.

„Dimpotrivă, Ministerul a considerat de cuviinţă să menţină în funcţie actuala structură a inspectoratului şcolar judeţean” a atras atenţia Ioan Bălan.

El a cerut ministrului Educaţiei să prezinte motivele pentru care inspectorul şcolar judeţean pentru management instituţional Cornia Ghiorghi nu a fost încă demis, având în vedere gravitatea faptelor sale şi faptul că acestea intră şi sub incidenţa legii penale.

Totodată, deputatul liberal sucevean cere ministrului să prezinte motivele pentru care actuala structură a Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, în loc să fie demisă în bloc, este promovată „pentru că s-a implicat direct în procesul electoral şi pentru că a utilizat funcţiile de conducere în scopul ameninţării directorilor de şcoli”.

„Vă solicit să precizaţi ce măsuri administrative intenţionaţi să aplicaţi pentru faptele deosebit de grave săvârşite de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava şi când veţi dispune înlocuirea tuturor inspectorilor responsabili pentru implicarea unităţilor de învăţământ în procesul electoral şi pentru ameninţarea directorilor de şcoli” a mai cerut Ioan Bălan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: