În aşteptarea noilor autobuze

Divizia electrică a TPL prinde contur în Burdujeni-sat

> „Ne grăbim, astfel încât, până vin autobuzele electrice, să avem funcţională baza respectivă, inclusiv din punctul de vedere al alimentării cu energie electrică” a precizat primarul Ion Lungu, adăugând că noul parc va avea 55 de mijloace de transport electrice, dintre care 40 de mare capacitate

Contractul de finanţare a achiziţionării de autobuze electrice şi reînnoire a parcului auto al TPL Suceava printr-un proiect cu finanţare europeană nerambursabilă a ajuns la Ministerul Fondurilor Europene, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, primarul Ion Lungu. Este vorba despre proiectul „Sistem integrat de transport ecologic” prin care Primăria Suceava urmăreşte să acceseze 25,4 de milioane de lei pentru achiziţionarea a 35 de autobuze electrice şi sistemul de e-tiketing şi de monitorizare în trafic a flotelor. Acesta a fost depus la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est în luna noiembrie 2018, fiind gata încă din iarna lui 2017, însă unele primării mari din ţară au cerut amânarea termenului de depunere. „Vom aduce 25 de autobuze mari şi zece de capacitate mică. La fel, săptămâna trecută a demarat procedura pentru dotarea cu 15 autobuze mari în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, toate acestea urmând a se adăuga celor cinci autobuze de capacitate mică achiziţionate cu fonduri elveţiene. Deci, în total vom avea un parc de 55 de autobuze electrice, dintre care 40 de autobuze mari, lungi de 12 metri” a spus primarul. Şeful executivului sucevean a ţinut să arate că în grafic sunt şi lucrările pentru amenajarea sediului diviziei electrice din cartierul Burdujeni-sat a societăţii Transport Public Local TPL, acestea urmând a fi încheiate într-o lună. „La fel de important este faptul că am demarat procedura de licitaţie pentru aducerea energiei electrice de mare putere în zonă. Ne grăbim, astfel încât, până vin autobuzele electrice, să avem funcţională baza respectivă, inclusiv din punctul de vedere al alimentării cu energie electrică” a precizat Ion Lungu, adăugând că valoarea acestei din urmă investiţii este de circa două milioane de lei. Platforma de garare a autobuzelor electrice se află la capătul străzii Căpitan Grigore Andrei, „pe un tăpşan” din Burdujeni. Conform unei hotărâri a Consiliului Local, aceasta va avea 5.000 mp, prevăzând şi o staţie de mentenanţă de 900 mp, birouri de 60 mp, vestiare de 80 mp, un depozit de scule şi piese de 50 mp, un stand pentru verificare auto de 65 mp şi spălătorie auto de 65 mp.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: