Prefectul Mirela Adomnicăi:

Lucrările continuă la şoseaua de centură chiar în condiţii meteo nefavorabile

> Termenul de finalizare a rămas 17 septembrie

 Prefectul de Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, a efectuat, ieri, o vizită de lucru pe şantierul rutei ocolitoare a Sucevei, împreună cu reprezentantul DRDP Iaşi, beneficiarului lucrării, şi a constatat că pe şantier sunt executate lucrările posibile în condiţiile meteo nefavorabile din această perioadă.

Potrivit Prefecturii, constructorul continuă lucrările la şoseaua de centură a Sucevei, iar întrucât acum pe şantier s-a alocat încă un utilaj de foraj, s-a mărit ritmul, în medie fiind executate 150 de foraje zilnic.

În prezent, se lucrează la zidul de sprijin pentru care stadiul fizic este în proporţie de 78% din lucrări, la parcarea de pe DN2 s-au realizat 80% din lucrările de terasamente şi se lucrează la structura de rezistenţă a clădirii pentru spaţiile de serviciu.

Totodată, a fost realizată 90% construcţia clădirii din parcarea de la km 8+800 şi se lucrează în prezent la instalaţiile aferente.

La această dată, pentru lucrările la şoseaua de centură a Sucevei nu există nicio plată restantă, în prezent fiind în curs de certificare lucrări executate în valoare de 8,7 milioane lei, fără TVA, precizează sursa citată.

În ceea ce priveşte procedura de desemnare a consultantului care să supervizeze desfăşurarea lucrărilor, Prefectura arată că aceasta a fost demarată în anul 2018, dar nu s-au depus oferte până în 2019. Contractul a fost încheiat cu societatea ieşeană Ecomary, la data de 22 mai 2019, pentru o perioadă de 93 de luni, din care 84 de luni reprezintă perioada de garanţie a lucrărilor. La obiectivul ruta ocolitoare a Sucevei s-a păstrat termenul de 9 luni ca perioadă de execuţie a lucrărilor, iar 17 septembrie 2019 este termenul de finalizare asumat de constructor. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: