Deputatul PSD Alexandru Rădulescu:

La o săptămână de la europarlamentare, Guvernul continuă să ia decizii să îmbunătăţească viaţa românilor

…Iar opoziţia dovedeşte încă odată neputinţa şi lipsa unui program de guvernare

Deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu a transmis, duminică, printr-un comunicat de presă, că, la o săptămână de la alegerile europarlamentare, aburii campaniei electorale se destramă şi că se poate deja observa realitatea politică şi economică a României.

„Pe de o parte, în Parlament, se menţine, legitim, majoritatea PSD – ALDE, aşa cum au decis românii prin votul din 2016, preşedinţia Camerei Deputaţilor a fost câştigată, fără echivoc, de candidatul PSD. Guvernul PSD – ALDE a continuat şi în această săptămână să adopte decizii care să îmbunătăţească viaţa românilor: s-a alocat suma de 64,9 milioane lei pentru amenajare şi utilarea grupurilor sanitare din 858 de şcoli, s-a redus la 5% TVA pentru produsele alimentare locale, tradiţionale, ecologice, se continuă acordarea de vouchere de vacanţă, s-a înregistrat un nou record: şomajul a atins cota minimă de 3%, a fost lansată procedura de achiziţie pentru execuţia tronsonului de autostradă Iaşi-Tg. Neamţ” a transmis deputatul social-democrat sucevean.

Totodată, el arată că, pe de altă parte, partidele de opoziţie (PNL, USR, PMP, ProRomânia) nu schiţează niciun demers în sensul preluării guvernării, dovedind încă o dată neputinţa şi lipsa unui program de guvernare.

„Liderii USR se dovedesc nişte impostori, care i-au păcălit pe români, care au câştigat sume fabuloase din contracte oneroase cu Statul şi chiar cu cel pe care l-au numit inamicul public numărul unu. Liderii PNL îşi dezvăluie intenţiile reale (ascunse în perioada electorală) de a bloca creşterea pensiilor, a salariului minim, a salariilor bugetarilor pe care Guvernul PSD intenţionează să le realizeze în continuare, de a elimina scutirea de impozit pe salariul pentru cei care lucrează în domeniul IT. Liderii ProRomânia de la nivel naţional şi judeţean sunt cantonaţi doar în critica guvernării PSD fără a pune în loc o iniţiativă personală” a continuat deputatul.

Alexandru Rădulescu a menţionat că, la nivel judeţean, în fiecare localitate, se deschid noi şantiere de construire sau reabilitare de şcoli, dispensare, cămine culturale, reţele de apă – canal, reţele electrice, drumuri locale – toate finanţate de Guvernul PSD – ALDE, şi că s-a încheiat reabilitarea DN 18 care leagă în mod real Suceava de vestul ţării, lucrările la centurile ocolitoare ale municipiului Suceava şi Rădăuţi se realizează într-un ritm ce apropie de final şi aceste obiective, iar unităţile din judeţ ce oferă servicii turistice se pregătesc pentru un grad de ocupare de 100% ca urmare a măsurilor de stimulare a acestui sector luate de Guvernul PSD.

„În schimb drumurile judeţene sunt la limita suportabilităţii cetăţenilor deşi Guvernul PSD a dat Consiliului Judeţean suma de 260 milioane lei pentru reabilitarea lor. Situaţia podului de la Vereşti (aflat tot în sarcina Consiliului Judeţean) este neschimbată după un an de la calamitare (prin comparaţie, podul de la Milişăuţi a fost reparat imediat, anul trecut, de Guvernul PSD).

Dar sucevenii au luciditatea şi înţelepciunea de a face comparaţie şi de a desprinde concluziile corecte” a conchis Rădulescu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: