Box

Juniorul sucevean Cristinel Măzăreanu este vicecampion european

La numai 15 ani şi jumătate, suceveanul Cristinel Costel Măzăreanu a devenit vicecampion european.

În finala la 46 de kg a competiţiei continentale pentru juniori, desfăşurată la Galaţi, la sfârşitul săptămânii trecute, sportivul legitimat la CSM Suceava a avut un meci frumos, dar greu, cu ucraineanul Danylo Dryzhak. Acesta din urmă, mai înalt, cu alonjă şi viteză, a anulat multe dintre loviturile ce l-au făcut de atâtea ori câştigător pe Măzăreanu.

Ucraineanul s-a impus la puncte cu o decizie de 5-0, iar juniorul sucevean a rămas cu argintul, o performanţă excelentă de altfel, ce răsplăteşte din plin talentul pe care acest sportiv îl are.

În pofida faptului că practică boxul de numai un an şi opt luni, sub îndrumarea antrenorului Andu Voicu, Cristi anunţă perspective extraordinare în acest sport. Seriozitatea şi munca asiduă, dar şi faptul că este un adolescent cu mult caracter, îl recomandă pentru marea performanţă, în anii ce vor urma.

„Mulţumesc frumos, maestre Andu Vornicu…”

 După finala de la Galaţi, Cristi ar fi putut posta pe Facebook zeci de poze cu el, din toate unghiurile, în postura de vicecampion. A preferat însă să posteze doar trei imagini, dintre care una cu antrenorul său şi mesajul „Mulţumesc frumos, maestre Andu Vornicu, pentru toată susţinerea şi eforturile depuse pentru mine”.

Cu şapte medalii mai mult, anul acesta, pentru boxul de juniori

România a avut în finalele Campionatului european de box pentru juniori trei pugilişti şi toţi trei au luat medalii de argint.

La feminin, Mariana Mărăcine (cat. +80 kg) nu a avut nicio şansă în faţa mult prea puternicei rusoaice Ekaterina Radionova căreia i-a fost net inferioară.

Dar Adrian Preda, la categoria 54 kg, a fost foarte aproape de aur. Deşi a avut în finală un adversar dificil, pe rusul Mikhail Grigorian, piteşteanul a făcut un meci bun. În prima repriză, l-a „scuturat” bine pe rus cu o directă de dreapta, iar acesta a fost numărat de arbitru. După acest episod, meciul a fost echilibrat, dar ca şi cum KO pomenit mai sus n-ar fi contat, arbitrii au votat 3-2 pentru rus.

România încheie europeanul de la Galaţi cu opt medalii, ceea ce reprezintă un salt mare faţă de ediţia din 2018, când s-a obţinut o singură medalie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: