Ioan Bălan:

Aşa cum anticipam, promisiunile guvernanţilor făcute la Frasin în campania electorală au ţinut până la alegeri

Guvernul nu a rezolvat problema „Utilităţi şi mediu” care este „un produs PSD” şi care generează în continuare pagube mari judeţului Suceava

Vicepreşedintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a declarat, vineri, că promisiunea electorală a premierului Viorica Dăncilă şi a ministrului de Finanţe, Eugen Orlando Teodorovici, făcută recent la Frasin privind rezolvarea în prima şedinţă de guvern a preluării creditului pentru proiectul „Suceava – Utilităţi şi mediu” a ţinut „fix până la alegeri”.

El a spus că, aşa cum a anticipat, Guvernul nu a avut nicio intenţie de a rezolva această problemă care duce în faliment 61 de primării sucevene.

„Poate că PSD Suceava, prin liderii marcanţi pe care îi are, îl va trage de ureche pe discotecarul Orlando care ne-a promis la Frasin soluţionarea problemei. Organizaţia Judeţeană Suceava a PSD are obligaţia de a urmări ducerea la îndeplinire a promisiunii făcute în plină campanie electorală de premierul Viorica Dăncilă şi de ministrul Finanţelor, Eugen Orlando Teodorovici. Ei ne-au prezentat aceşti oameni ca fiind serioşi şi nu nişte măscărici care au venit să ne păcălească după Hora Bucovinei, mai ales că ştiau că un produs PSD, „Suceava – Utilităţi şi mediu”, generează în continuare pagube. Se pare că neputincioasa şi neputinciosul iarăşi ne-au păcălit” a spus Bălan.

Deputatul Ioan Bălan a atras atenţia în urmă cu o săptămână că promisiunile făcute de ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, la Frasin, privind preluarea creditului pentru utilităţi şi mediu şi realizarea de proiecte pentru distribuţia de gaze naturale în localităţile sucevene sunt doar o farsă, mai ales că vicepremierul Daniel Suciu i-a răspuns că PNDL nu se poate extinde la componenta de gaz natural.

Potrivit liderului liberal, chiar în urmă cu câteva zile, viceprim-ministrul Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale, i-a răspuns oficial în această privinţă că proiectul nu a fost avizat de MDRAP.

De aceea, Ioan Bălan a apreciat atunci că declaraţiile de la Frasin ale premierului şi ministrului de Finanţe sunt doar „promisiune electorală sută la sută”, pentru că se bazează pe acţiunile guvernanţilor PSD din ultimii 3 ani, care nici nu au vrut să audă de problemele localităţilor judeţului Suceava cu riscul ca acestea să intre în incapacitate de plată.

„Mă mir că ministrul Finanţelor, care în ultimii 3 ani a spus că nu se poate rezolva problema, acum a găsit o soluţie miraculoasă despre care spunea, chiar la discuţia bugetului pentru anul 2019, că nu o poate pune în aplicare” a spus atunci Ioan Bălan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: