Aproape 5500 de absolvenţi de liceu înscrişi la prima probă a bacalaureatului

Aproape 5500 de absolvenţi de liceu din judeţul Suceava s-au înscris pentru susţinerea probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale în prima sesiune a bacalaureatului, dintre ei 556 fiind din seriile anterioare.

Potrivit IŞJ Suceava, pentru susţinerea probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, în judeţul nostru s-au înscris 4900 de candidaţi din seria actuală şi 556 din seriile anterioare.

La proba A – competenţe lingvistice de comunicare orală în limba română, care se desfăşoară în datele de 3 şi 4 iunie, susţin această probă 4937 de elevi; alţi 519 candidaţi au susţinut proba în sesiunile anterioare ale examenului.

La proba B – competenţe lingvistice de comunicare orală în limba maternă (limba ucraineană), prevăzută să se desfăşoare în perioada 5-6 iunie, vor participa 24 de elevi.

La proba C – competenţe lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, care se va desfăşura în perioada 12-13 iunie, vor susţine proba 4480 elevi, dintre care la limba engleză – 3958 de candidaţi, la limba franceză – 504, la limba germană – 17 şi la limba spaniolă – un candidat. Alţi 976 de candidaţi au echivalat competenţele cu certificate europene în cadrul unor examene cu recunoaştere internațională sau au susţinut proba în serii anterioare.

La proba D – competenţe digitale, ce ar urma să aibă loc în zilele de 7, 10 şi 11 iunie, vor susţine proba 4066 de candidaţi. Alţi 1390 de absolvenţi de liceu au echivalat proba cu certificate ECDL sau Certipro sau au susţinut proba în serii anterioare.

„La probele A, B, C, D (competenţe lingvistice şi digitale), centre de examen sunt toate liceele de stat şi particulare (40), cu excepţia liceelor particulare: Liceul Teoretic «Moldova» Suceava, Liceul Tehnologic «Moldova Suceava», Liceul Tehnologic «Virgil Madgearu» Suceava, Centrul de Studii «Ştefan cel Mare şi Sfânt – Bucovina” Câmpulung Moldovenesc, Liceul „Natanael» Suceava – arondate la licee de stat din cauza numărului mic de candidaţi” se arată în comunicatul de presă al IŞJ Suceava. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Sucevean says:

    Sa se dea locuri la liceu doar cati intra in bacalaureat. Fiecare luceu cati elevi are in bac tot atatea licuri sa se admită anul viitor la luceul respectiv si la profilul respectiv. Nu cati iau bacul macar cati intra fara sa ramana corigenți!!!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: