Despre 1 Iunie

A trecut 1 Iunie. O zi ca oricare alta, aproape. Copilul meu e mare, un altul, mic, nu a apărut încă în familie, ca să îl sărbătorim. M-am bucurat şi eu, privind spre bucuria altora. Să nu fi dat cu privirea de fotografiile din copilărie ale prietenilor virtuali, nu aş fi scos albumele mele, să caut una de pe vremea când eram de-o şchioapă şi când 1 Iunie era aşteptat cu nerăbdare pentru bomboanele primite de la doamna educatoare sau pentru cele câteva dulciuri dăruite de ai mei.

Târziu, în noapte, după o zi ca oricare alta, cum stăteam eu cu ochii în tavan ca să mă împrietenesc cu somnul, din faţa blocului, de pe bancă, am auzit deodată râsete. Voci tinere. Râdeau şi vorbeau cu glas tare nişte copii. Înainte de a se risipi pe la casele lor s-au oprit pe bancă, aşa cum făceam şi noi, cu ani în urmă, cei ce locuiam în blocuri învecinate şi nu ne înduram să ne despărţim şi să mergem la casele noastre. Acolo stăteam, pe bancă, atât de târziu cât ne lăsau ai noştri. Sau până când ne certau vecinii, supăraţi că le stricăm somnul cu zarva noastră nocturnă.

Eu nu am scos o vorbă noaptea trecută. Am rabatat termopanul, să zboare sunetul, liber, să dau voie râsului lor să-mi pătrundă în casă, şi am adormit în hohote urmate de murmure şi iar de hohote, şi iar de murmure.

Amintirile frumoase sunt un dar preţios. Râsetele alea, de pe banca din faţa blocului meu, care mi-au dăruit amintiri, au fost cel mai frumos cadou pe care l-am primit eu, în prima noapte de după 1 Iunie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: