Reprezentat al Biroului Siguranţa Circulaţiei din DRDP Iaşi:

Numărul accidentelor a crescut acolo unde am îmbunătăţit un sector de drum !

> Gheorghe Flutur: Asta nu înseamnă că trebuie să renunţăm la modernizare, ci să lucrăm la creşterea siguranţei rutiere

Consiliul Judeţean Suceava a dezbătut, în şedinţa de joi, un raport-analiză al ATOP Suceava privind situaţia circulaţiei rutiere în judeţ, care înregistrează cel mai mare număr de decese în accidente rutiere.

În cadrul discuţiilor, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că Suceava este campioană la accidente de circulaţie şi că trebuie să se diminueze numărul acestora.

El a mulţumit reprezentanţilor instituţiilor care au venit la discuţii, apreciind că fiecare poate contribui cu cât de puţin pentru creşterea siguranţei rutiere.

Reprezentantul DRDP Iaşi, Dan Siminiceanu, de la Biroul Siguranţa Circulaţiei, a declarat că DRDP Iaşi face eforturi continue de a limita numărul accidentelor, de a îmbunătăţi infrastructura rutieră, astfel încât numărul accidentelor să scadă.

„De cele mai multe ori am constatat că atunci când am îmbunătăţit o zonă, un sector de drum, numărul accidentelor a crescut. Surprinzător, nu este efectul pe care l-am aşteptat. Atunci am încercat să intervenim cu acele dispozitive de calmare a traficului. Nici aceste dispozitive nu au avut efectul pe care l-am dorit, din contra, în unele zone în care le-am montat au apărut reclamaţii din partea riveranilor precum că produc vibraţii la locuinţe, produc zgomot permanent şi atunci nici această măsură nu a fost tocmai cea bună. Noi facem eforturi în continuare şi am achiziţionat diverse servicii de marcaje speciale cu covoraşe antiderapante la trecerile pentru pietoni şi o să le aplicăm în acest an. Am reuşit într-un sfârşit să terminăm procedura de achiziţii, care a durat 3 ani şi jumătate, pentru marcajele roşii” a spus Siminiceanu.

El a apreciat că trebuie să se lucreze mai mult pe linia de educaţie.

„Să impulsionăm a lucra începând de la copii, la nivel de şcoli, până la şcolile de şoferi care, după părerea mea, acordă prea puţin interes şcolarizărilor. Marea majoritate a accidentelor sunt produse de nerespectarea regimului de viteză, nerespectarea regulilor de circulaţie” a spus Siminiceanu.

El a subliniat că DRDP Iaşi va face în continuare ceea ce trebuie să facă, respectiv lucrările de întreţinere, de marcare, de îmbunătăţire a semnalizării, dar că, în schimb, crede că trebuie lucrat mai mult în zona de educaţie.

Gheorghe Flutur a spus că dacă numărul accidentelor creşte acolo unde se fac modernizări asta nu înseamnă că nu mai trebuie modernizate drumuri, ci că trebuie luate măsuri de creştere a siguranţei rutiere.

Preşedintele Consiliului Judeţean a arătat că sunt mari provocări în ceea ce priveşte siguranţa rutieră şi că şi administraţia judeţeană este interesată de ceea ce se întâmplă pe drumurile naţionale, cum ar fi realizarea unor sensuri giratorii sau benzi de refugiu.

El a arătat că în paralel cu drumurile naţionale ar trebui să existe drumuri pentru atelaje şi utilaje agricole, pentru că acestea ies din câmp în drumul naţional, afectează carosabilul şi se produc accidente.

Flutur a mai transmis că trebuie ascultate autorităţile judeţene şi a subliniat că chiar este nevoie de sensuri giratorii, calmări de trafic, „de soluţii pe care unul de la Bucureşti le vede mai puţin”.

Reprezentantul DRDP Iaşi a spus că poate că ar trebui să se intervină la nivel înalt. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: