Faţă de acum 4 ani, din cauza pretenţiilor în creştere ale artiştilor

Buget două ori şi jumătate mai mare pentru Zilele Sucevei

> Anul trecut, de la buget au fost daţi 150.000 de lei, la fel ca în 2017, pentru manifestările ţinute în Lunca Sucevei, în anul 2016, din puşculiţa municipală fiind cheltuiţi 100.000 de lei > Majorarea survine „studierii ofertelor trimise de impresarii artiştilor”, precum şi analizării cheltuielilor necesare, noua alocare de 250.000 de lei urmând a se face doar „în funcţie de încasările bugetare”

În 2019, din bugetul municipiului se va aloca o sumă record pentru susţinerea financiară a evenimentelor cultural-artistice care vor avea loc cu prilejul marcării Zilelor Sucevei. În acest sens, municipiul s-a asociat cu societatea comercială Attrius Developments care, pe lângă punerea la dispoziţie a parcării de la Iulius Mall, va participa şi cu o frumoasă sumă. Însă, anul acesta, manifestările vor dura 5 zile, cu două zile mai mult decât în anul anterior, iar, pe lângă acest aspect, au crescut pretenţiile artiştilor şi trupelor care vor evolua pe scena din Lunca Sucevei. Drept urmare, s-a impus şi o suplimentare a necesarului pentru acoperirea tuturor cheltuielilor, decizia fiind supusă aprobării plenului deliberativului local.

„Ca urmare a studierii ofertelor trimise de impresarii artiştilor, precum şi în urma analizei tuturor cheltuielilor necesare susţinerii spectacolelor cuprinse în proiectul «Zilele Sucevei», care se vor desfăşura în municipiul Suceava, în perioada 21-25 iunie, s-a constatat că suma aprobată iniţial (…) este insuficientă” a arătat primarul Ion Lungu, propunând majorarea contribuţiei municipiului cu 50.000 de lei.

De precizat este că, anterior, prin HCL nr. 105 din 18 aprilie 2019, alocarea totală votată a fost de 250.000 de lei, dintre care 200.000 de lei din vistieria municipală, iar 50.000 de lei din partea societăţii comerciale Attrius Developments Iaşi.

Ieri, aleşii municipali au decis aprobarea unui act adiţional la contractul de asociere, alocarea totală de 250.000 de lei urmând a se face doar „în funcţie de încasările bugetare”. Municipiul îşi asumă coordonarea manifestărilor care se vor derula cu prilejul sărbătoririi Zilelor Sucevei, obligându-se, de asemenea, „să nu comunice, în nicio situaţie, fără consimţământul scris al asociatului, informaţii confidenţiale aparţinând acestuia sau obţinute de municipiul Suceava în baza relaţiilor contractuale”.

În 2018, manifestările sub egida Zilelor Sucevei s-au desfăşurat în intervalul 22-24 iunie. Evenimentele s-au derulat pe durata a 3 zile, în parcarea Iulius Mall, la fel ca şi în anii anteriori, din partea firmei Attrius Developments beneficiindu-se de aceeaşi susţinere financiară de 50.000 de lei. De la bugetul municipiului a fost disponibilizată, potrivit hotărârii Consiliului Local, suma de 150.000 de lei, una egală cu cea asigurată în 2017. În anul 2016, manifestările au fost ţinute în parcarea aceluiaşi centru comercial din Lunca Sucevei, iar din puşculiţa municipală a fost cheltuită suma de 100.000 de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Zilele Sucevei in Parcarea Iulius Mall. Cu colaci ungurești și Hamsii. Tradițional Sucevean!?

    Nu ne-am saturat de țigănismul asta? Unde sunt colțunașii și poale-n brau.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: