Vizita Papei Francisc la Palatul Patriarhiei şi la Catedrala Naţională (31 mai 2019)

La invitaţia Preşedintelui României, a autorităţilor statului şi a Bisericii Catolice din România, Sanctitatea Sa Papa Francisc va întreprinde o vizită în ţara noastră, în perioada 31 mai – 2 iunie 2019.

 Programul vizitei Papei Francisc la Patriarhia Română cuprinde o întrevedere în Palatul Patriarhiei cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel şi cu membrii Sinodului Permanent al Bisericii Ortodoxe Române, vineri, 31 mai 2019, de la ora 15.45.

Această întrevedere va fi urmată de vizita Papei Francisc la Catedrala Naţională, unde va fi primit, la ora 17.00, de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, care va rosti un cuvânt de salut pascal, urmat de un cuvânt de răspuns al Sanctităţii Sale.

În continuare, programul vizitei din Catedrala Naţională cuprinde rostirea rugăciunii Tatăl nostru, în limba latină, urmată de cântări pascale catolice. După terminarea acestora, va urma rostirea rugăciunii Tatăl nostru, în limba română, urmată de cântări pascale ortodoxe. Programul nu cuprinde oficierea unui serviciu liturgic comun, ci momente muzicale distincte şi consecutive, conform hotărârii Sfântului Sinod şi practicii din diaspora română când se foloseşte acelaşi lăcaş de cult.

La ieşirea din Catedrală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel şi Papa Francisc vor saluta credincioşii prezenţi cu salutul pascal: „Hristos a înviat!”.

Cei care doresc să asiste la eveniment sunt aşteptaţi pe esplanada Catedralei Naţionale, începând cu ora 14.00.

Televiziunea Trinitas TV a Patriarhiei Române va transmite integral şi în direct evenimentul.

După vizită, Catedrala Naţională va rămâne închisă accesului public, deoarece vor fi reluate lucrările de finisare a construcţiei. (Biroul de presă al Patriarhiei Române)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: