PSD Suceava 2020

Primarul oraşului Broşteni, Nicolae Chiriac, suspendat din funcţie, din nou, prin decizie a instanţei

> Viceprimarul a demisionat, iar secretar temporar e un angajat de la Registrul Agricol > Chiriac: Aveam proiecte în derulare care se blochează din nou; aştept judecarea anulării ordinului

Primarul oraşului Broşteni, Nicolae Chiriac, a fost suspendat din funcţie de instanţa de contencios administrativ, care a admis, marţi, recursul formulat de prefectul Mirela Adomnicăi faţă de decizia instanţei de fond prin care s-a admis suspendarea ordinului de destituire a primarului până la judecarea procesului prin care Chiriac a cerut anularea ordinului.

„Admite recursul declarat de pârâta Instituţia Prefectului. Casează sentinţa şi în rejudecare: Respinge cererea de suspendare ca nefondată. Definitivă” se arată în minuta Curţii de Apel Suceava.

Prefectul de Suceava a dispus, prin ordin, în mai 2018, încetarea înainte de termen a mandatului de primar al lui Nicolae Chiriac după ce acesta a pierdut un proces cu ANI, care l-a găsit în conflict de interese.

La 1 aprilie 2019, Tribunalul Suceava a admis cererea lui Nicolae Chiriac, iar ordinul emis de prefect prin care a fost îndepărtat din funcţie a fost suspendat şi el a revenit în fruntea Primăriei.

Chiriac a spus că, după decizia instanţei, Primăria Broşteni va avea probleme în funcţionare şi în derularea proiectelor pe care le-a început.

El a spus că viceprimarul a demisionat, iar Primăria nu are nici jurist, nici secretar.

Potrivit lui Chiriac, funcţia de secretar a fost ocupată temporar de şeful Serviciului juridic şi de achiziţii, care însă a plecat pentru 2 ani şofer de tir în Olanda. În locul lui a fost numită temporar secretar un angajat de la Registrul Agricol.

Chiriac a spus că nu a înţeles de ce viceprimarul a acceptat ca şeful Serviciului de achiziţii să plece în concediu fără plată şi proiectele pentru care el a obţinut finanţarea nu au fost scoase la licitaţie.

„Din octombrie 2017 am obţinut finanţarea pentru şase proiecte, iar pentru cinci dintre ele nu s-a început procedura de achiziţii de atunci. Acum eu începusem să repun în ordine toate proiectele când a venit decizia de suspendare” a spus Chiriac, care deplânge situaţia din oraş.

El a mai declarat că a început şi demersurile pentru organizarea de concursuri pentru ocuparea funcţiei de secretar şi de jurist, dar nu ştie ce se va întâmpla în continuare.

Chiriac speră ca procesul de anulare a ordinului prin care a fost demis şi care începe în 27 iunie să îi dea dreptate şi să se deruleze repede, pentru a putea continua proiectele începute.

 El a spus că are mai multe motive pentru care consideră că ordinul emis de Prefectura Suceava trebuie anulat şi a menţionat că mulţi primari din ţară au fost repuşi în funcţie.

Mai mult, fapta primarului a fost în urmă cu 9 ani, când era consilier local.

 „În calitate de consilier local, a participat la deliberarea şi adoptarea Hotărârii Consiliului Local al Oraşului Broşteni privind organizarea păşunatului în anul 2010 la nivelul oraşului Broşteni, în temeiul căreia a fost încheiat un contract de închiriere între Consiliul Local al Oraşului Broşteni şi Asociaţia Crescătorilor de Animale «Ciobănaşul» Broşteni (asociaţie în cadrul căreia deţine calitatea de membru şi preşedinte)” comunica Agenţia Naţională de Integritate.

Nicolae Chiriac a fost ales primar în anul 2012 şi reales în 2016. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: