PSD Suceava 2020

Prefectura Suceava îl numeşte primar interimar pe viceprimarul care a demisionat din funcţie, Mihai Molodeschi

> Preşedintele ALDE Broşteni, Marcel Hlihor, consilier local, intră în greva foamei

Prefectura Suceava a anunţat, ieri, că funcţia de primar interimar al oraşului Broşteni va fi preluată de viceprimarul care a demisionat la începutul lunii aprilie, Mihai Molodeschi, după ce a atacat în instanţă hotărârea Consiliului Local Broşteni prin care s-a luat act de demisia viceprimarului.

„Prin hotărârea nr. 464 din 28.05.2019, pronunţată de Curtea de Apel Suceava în soluţionarea dosarului nr. 545/86/2019, s-a admis recursul declarat de Instituţia Prefectului – Judeţul Suceava, a fost casată Sentinţa nr. 269 din 01.04.2019 şi, în rejudecare, s-a respins cererea de suspendare a Ordinului Prefectului nr. 130/23.05.2018, formulată de domnul Chiriac Nicolae, primar al oraşului Broşteni.

Astfel, îşi produce efectele depline Ordinul Prefectului nr. 130/23.05.2018, prin care s-a constatat încetarea de drept a mandatului domnului Chiriac Nicolae, primar al oraşului Broşteni, judeţul Suceava, înainte de expirarea duratei normale a acestuia, ca urmare a constatării încălcării regimului juridic al conflictelor de interese, conform Raportului de evaluare nr. 48060/G/II/02.12.2014, rămas definitiv prin Decizia nr. 391 din 06.02.2018 pronunţată de ICCJ.

De asemenea, este suspendată de drept Hotărârea consiliului local al oraşului Broşteni nr. 16 din 11.04.2019 prin care s-a constatat încetarea, înainte de expirarea duratei normale, a calităţii de viceprimar al oraşului Broşteni, ca urmare a demisiei acestuia, pe baza atacării de către Prefect a actului administrativ în faţa instanţei judecătoreşti competente, pentru motive de nelegalitate (dosar nr. 1245/86/2019).

În perioada în care mandatul primarului este încetat, atribuţiile acestuia vor fi îndeplinite de viceprimarul oraşului Broşteni, jud. Suceava, conform dispoziţiilor cuprinse în art. 3 al actului administrativ” se arată într-un comunicat al Prefecturii Suceava.

Situaţia de la Broşteni tinde să devină explozivă în condiţiile în care preşedintele ALDE Broşteni, Marcel Hlihor, consilier local, a anunţat că va intra în greva foamei şi că va depune plângeri penale pe numele viceprimarului cu atribuţii de primar, pentru plăţi nelegale.

El a spus că, în mod normal, trebuia convocat de îndată Consiliul Local în şedinţă, spre a alege un consilier local care să îndeplinească funcţia de viceprimar cu atribuţii de primar. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: