Românul în Evul Mediu

Iată că a ieşit din scenă unul dintre cei mai controversaţi oameni politici ai timpului nostru. Despre cum a votat fiecare nu-i locul şi nici timpul să mai divagăm. Că Liviu Dragnea a fost condus spre temniţă cu turle şi trâmbiţe, cu manifestări halucinante, cu strigăte pline de ură şi mefienţă, rămâne o chestiune extrem de bizară. Poporul român merge la sfintele moaşte şi bate mătănii, poporul român nu vrea catedrale, dar îl divinizează pe Arsenie Boca. Poporul român e credincios, vrednic urmaş al lui Ştefan cel Mare. Pe de altă parte, intelectualii chiar, promovează în spaţiul virtual un limbaj extrem de vulgar. Violenţa şi trivialitatea au ajuns la rang de virtute. Nu înjuri, nu eşti deştept. Îi pretinzi Vioricăi Dăncilă să se exprime potrivit Academiei Române, dar tu foloseşti limbajul de mahala. Ţie ţi se permite, pentru că eşti alegător. Tu ai drepturi. Tu ai dreptul a împroşca totul cu noroi, tu ai dreptul să tai capete, asta din spatele anonimatului. Forurile legislative au hotărât că Liviu Dragnea trebuie să plătească. Dacă nu suntem în Evul Mediu, dacă nu vrem crucificare barbară, să-l lăsăm să plătească. Oricum războiul lui interior e mai puternic decât vociferarea macabră a străzii, pentru că Liviu Dragnea e departe de a fi un idiot. Poate că, în ziua arestării, Liviu Dragnea nici nu a auzit strigătele mulţimii, am convingerea că nu le-a auzit. Eu însă m-am simţit chiar un nimic, pentru că fac parte dintr-un popor care scandează cu bucurie „la puşcărie”, pentru că pe reţelele de socializare rişti să fii linşat dacă îţi spui onest părerea. N-o să ne mai facem bine niciodată, noi, ca popor, ca neam. Sirienii au luat drumul pribegiei de teama morţii fizice. Noi am murit spiritual. Românii din străinătate acuză. Românii care au rămas acasă acuză. Liviu Dragnea trebuia să plătească. Plăteşte! Ei, şi? Să văd care este următorul. Cui i se vor mai smulge hălci de carne din trup, care o mai fi vinovatul ţării. Daţi-i acum cu înjurăturile! Îmi asum!

2 Comentarii

  1. Daniel Onaca says:

    Stimata doamnă Mălina Anitoaei, se pare că Dvs nu ați înțeles motivul pentru care infractorul Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare. Pedeapsa cu care s-a ales nu se datorează neamului românesc setos de sânge care vrea sa smulgă din el hălci de carne. Dacă plătește o face pentru ca a săvârșit un fapt condamnabil penal pentru care oricare cetățean, intr-o țară civilizată, e pedepsit. Trebuie sa facem din el un martir numai pentru ca pe el îl cheamă Liviu Dragnea?

  2. ROMÂN din ROMÂNIA says:

    ”Dacă plătește o face pentru ca a săvârșit un fapt condamnabil penal pentru care oricare cetățean, intr-o țară civilizată, e pedepsit.”

    Mafiotul Dragnea NU a fost condamnat pentru furăciunile sale.NU.
    Dragnea a fost EXECUTAT POLITIC de către STATUL PARALEL,adică serviciile secrete TRĂDĂTOARE,la ordinul MAFIOȚILOR de la Bruxelles.
    Când veți ajunge la concluzia mea,și să fiți sigur că într-o zi veți avea suficiente date să ajungeți la aceeași concluzie, VA FI PREA TÂRZIU.
    Țările care protestează contra DICTATURII U.E. sunt lovite economic sau sunt DEZMEMBRATE, vezi cazul unui fost imperiu Marea Britanie care riscă să rămână doar cu Anglia dacă totuși va mai ieși vreodată din U.E. Scoția,Irlanda de Nord și Țara Galilor, chiar și Gibraltarul se pregătesc de… declararea INDEPENDENȚEI.

    ”Trebuie sa facem din el un martir numai pentru ca pe el îl cheamă Liviu Dragnea?”

    Dar a trebuit să facem din iohannis UN PREȘEDINTE doar pentru că îl cheamă klaus iohannis?
    Ups…am uitat. Nici pe iohannis NU L-AM FĂCUT, NOI, ROMÂNII, președinte.

    Pe ESCROCUL,TRĂDĂTORUL și AGENTUL serviciilor germane iohannis l-au făcut președinte TOT Bruxelles-ul și serviciile secrete trădătoare împreună cu propaganda din presa aservită.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI