Patricia Arquette face apel la continuarea luptei pentru drepturile femeilor

Actriţa Patricia Arquette a făcut apel, într-un interviu publicat în revista britanică The Big Issue, la continuarea luptei pentru drepturile femeilor în ceea ce priveşte inegalităţile salariale şi legislaţia care restricţionează accesul la avort, informează Press Association. Actriţa a spus că s-a confruntat cu o „energie sexuală” nedorită pe când era adolescentă, iar problemele cu care se luptă femeile au rămas „ascunse” pentru mulţi ani. Arquette a menţionat că opoziţia faţă de drepturile femeilor este acum la vedere şi trebuie contestată.

Actriţa recompensată cu Oscar pentru rolul din pelicula „Boyhood” (2014) a spus că legislaţia adoptată în Statele Unite ar putea duce la regresul egalităţii de gen. „Vedem cum drepturile femeilor în ceea ce priveşte avortul sunt reduse incredibil de rapid în America. Chiar şi în cazuri de viol şi incest, în unele state, avortul este scos în afara legii”, a spus actriţa în interviul pentru The Big Issue. „Cred că se duce, în văzul lumii, o luptă importantă între drepturile şi egalitatea femeilor şi cei care le contestă. Se întâmplă chiar sub ochii noştri.”

„Timp de mulţi ani, totul a fost foarte ascuns. Se întâmpla în continuare, dar toată lumea se purta de parcă nimic nu era în neregulă”. „Acum se întâmplă chiar sub ochii noştri şi trebuie să fim martori. Şi nu cred că este un lucru rău. Trebuie să luptăm în continuare”, a mai precizat actriţa.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: