Ministerul Justiţiei a transmis conducerii Camerei Deputaţilor adresa despre situaţia lui Liviu Dragnea

Ministerul Justiţiei a anunţat că a transmis către Biroul permanent al Camerei Deputaţilor adresa primită oficial de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) privind condamnarea şi încarcerarea lui Liviu Dragnea.

Astfel, ministerul a trimis mandatul de arestare şi minuta deciziei ÎCCJ de condamnare a lui Liviu Dragnea, în baza documentelor primite de la ANP, informează reprezentanţii instituţiei.

Totodată, Ministerul Justiţiei a comunicat Biroului permanent al Camerei Deputaţilor, în baza hotărârii ANP, să dispună măsurile legale.

Biroul Permanent Naţional al Camerei Deputaţilor a stabilit, marţi, ca noul preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor pentru gestionarea problemelor curente până la alegerea unui preşedinte definitiv să fie Carmen Mihălcescu, a anunţat Lia Olguţa Vasilescu, secretar al BPN.

După decizia ÎCCJ de condamnare a lui Liviu Dragnea, Camera Deputaţilor va vacanta locul acestuia de deputat, iar înlocuitorul său pentru restul mandatului până în 2020 va fi consilierul judeţean din Teleorman Petre Cioabă, au spus surse politice pentru Mediafax.

Petre Cioabă are 72 de ani şi este pensionar, el fiind preşedintele organizaţiei de pensionari a PSD Teleorman. În prezent, acesta este şi consilier judeţean din partea social-democraţilor.

Liviu Dragnea a fost dus, luni seară, la Penitenciarul Rahova pentru a fi încarcerat în urma condamnării definitive la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman. Liderul PSD urmează să stea într-o perioadă de carantină de 21 de zile, după care autorităţile vor decide la ce penitenciar îşi va executa pedeapsa.

Este a doua condamnare definitivă a lui Dragnea după cea de la referendum, când a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: