Colegiile militare din ţară, în întrecere

În perioada 24-31 mai a.c., la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc vor avea loc competiţiile aplicativ-militare şi sportive pentru colegiile naţionale militare, manifestare ajunsă la ediţia cu numărul 47. Organizată de Biroul Educaţie Fizică din cadrul Statului Major al Forţelor Terestre, întrecerea se adresează elevilor din cele cinci colegii militare din ţară: „Mihai Viteazul” Alba Iulia, „Dimitrie Cantemir” Breaza, „Tudor Vladimirescu” Craiova, „Alexandru Ioan Cuza” Constanţa şi „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc.

Pe timpul întrecerilor, componenţii loturilor sportive vor participa la probe de atletism, tenis de masă şi jocuri sportive (baschet, handbal, volei masculin, volei feminin).

„Competiţiile aplicativ-militare şi sportive pentru colegiile naţionale militare reprezintă cea mai importantă manifestare din Calendarul sportiv pe anul 2019 al Statului Major al Forţelor Terestre. Este întrecerea în care, pe teren sau în sala de sport, adolescenţii militari îşi pun în valoare, individual şi la nivel de echipă, calităţile şi aptitudinile sportive.

La final, se stabileşte un clasament pe echipe la handbal, baschet şi volei şi un clasament individual şi pe echipe la atletism şi tenis de masă. Pentru fiecare probă în parte câştigătorilor li se acordă titlul de „Campion pe Forţele Terestre”. Organizarea, desfăşurarea şi evaluarea probelor se face conform Precizărilor privind desfăşurarea competiţiilor aplicativ militare şi sportive în forţele terestre şi a prevederilor regulamentelor federaţiilor de specialitate.

Sportul constituie o componentă importantă a pregătirii elevilor din Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc. Acesta completează şi susţine activitatea de învăţământ prin parcurgerea programei şcolare la orele de educaţie fizică şi prin antrenamente suplimentare” a declarat Georgiana Lupu, responsabil Informare şi Relaţii Publice în cadrul CNM „Ştefan cel Mare”.

Festivitatea de deschidere va avea loc pe 25 mai 2019. (A.B.; Foto: Arhiva CNMSM)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: