Amendă a inspectorilor SGA

10.000 de lei pentru borhot de distilerie aruncat pe malul pârâului Berchiş

 > Primarul comunei Bogdăneşti a fost amendat cu 2.500 de lei, iar cu o altă amendă, de 1.000 de lei, s-a ales primarul de la Vicovu de Sus > Ambele sancţiuni au vizat neasigurarea salubrităţii malurilor cursurilor de apă din localităţi

Mai multe nereguli au depistat inspectorii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) pe durata verificărilor privind modul în care au fost curăţate cursurile de apă şi realizate şanţuri şi rigole în localităţile judeţului Suceava. Controalele s-a făcut în toate cele 114 unităţi administrativ-teritoriale ale judeţului. Potrivit directorului executiv Daniel Drăgoi, ele s-au lăsat cu trei amenzi totalizând 13.500 de lei, precum şi cu şase avertismente.

Cu câte un avertisment au fost sancţionate comunele Siminicea, Satu Mare, Dorneşti, Putna, Bosanci şi Milişăuţi, controlorii SGA impunând administraţiilor locale să procedeze la acţiuni de „salubrizare a zonelor în care au fost identificate depozitări de deşeuri şi a tuturor cursurilor de apă de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale”. Tot ca urmare a abaterilor descoperite cu ocazia acţiunilor de control, cu o amendă de 10.000 de lei, aplicată în baza Legii apelor nr.107 din 1996, s-a ales Ionel Jitariu, conform inspectorilor SGA acesta fiind surprins descărcând în albia pârâului Berchiş reziduuri specifice, respectiv borhot provenind din propria distilerie. Primarul comunei Bogdăneşti a fost amendat cu 2.500 de lei pentru neasigurarea salubrităţii malurilor pârâului Bogdăniţa, în zona Bisericii „Sfinţii Voievozi Mihail şi Gavril”, în timp ce o altă amendă, în valoare de 1.000 de lei a fost dată primarului de la Vicovu de Sus, care nu s-a preocupat de menţinerea salubrităţii pe malul stâng al râului Suceava, în avalul punţii de la piaţă, cât şi pe ambele maluri ale apei, în aval de podul de pe pârâul Laura. Printre deficienţele depistate cu prilejul verificărilor se mai numără neafişarea, la sediul primăriilor, a hărţilor cu zonele de risc şi a semnificaţiei culorilor codurilor; depozite de deşeuri şi de materiale lemnoase pe malul şanţurilor şi în rigolele de scurgere.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: