La graniţa cu Ucraina

Zece focuri de armă, ţigări de 400.000 de lei confiscate, dar niciun contrabandist reţinut

Nici cele zece focuri de armă trase în plan vertical şi nici somaţiile venite din partea poliţiştilor de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei nu i-au stopat pe contrabandiştii de ţigări descoperiţi miercuri noaptea, la aproximativ 30 de metri de graniţa cu Ucraina, aceştia reuşind să se facă nevăzuţi în noapte.

Conform informaţiilor oficiale, în jurul orei 1.55 un echipaj al poliţiei de frontieră de la Sectorul PF Brodina a observat, cu aparatura de vedere pe timp de noapte, la aproximativ 30 de metri de frontiera de stat, pe direcţia comunei Straja, mai multe persoane care încărcau într-un autoturism de teren mai multe colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea celor în cauză, efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care bărbaţii au abandonat autoturismul şi coletele cu ţigări, fugind spre teritoriul statului ucrainean.

Interesant este că deşi poliţiştii de frontieră au tras zece focuri de avertisment în plan vertical, bărbaţii nu s-au supus somaţiilor legale, traversând graniţa în Ucraina.

Imediat au fost informate autorităţile de frontieră ale statului vecin, concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare a zonei.

După ce poliţiştii de frontieră au efectuat cercetările de rigoare, au fost descoperite mai multe colete cu ţigări şi un autoturism marca Mitsubishi Shogun, înmatriculat în Marea Britanie. Atât maşina, cât şi ţigările au fost duse la sediul sectorului pentru continuarea verificărilor.

În urma inventarierii ţigărilor din autoturism, cât şi a coletelor găsite în zonă, a rezultat cantitatea de 33.950 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 397.215 lei. Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul de teren a fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor, iar în continuare se efectuează verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: