Cătălin Nechifor şochează lumea politică suceveană şi cere anchetă pentru toţi preşedinţii de CJ şi prefecţii judeţului din anul 2000 şi până acum

> Subiectul anchetei: „Suceava – Utilităţi şi mediu la standarde europene”

 Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, actualmente deputat Pro-România, a făcut ieri o propunere mai mult decât curajoasă şi a cerut ca toţi preşedinţii de CJ de până acum şi mai mulţi prefecţi ai judeţului, de la Ioan Cuşnir încoace, să fie anchetaţi pentru modul cum a fost acceptat şi gestionat megaproiectul „Suceava – Utilităţi şi mediu la standarde europene”.

Nechifor a spus în cadrul unei conferinţe de presă că „eu cred că varianta corectă ar fi – nu ştiu ce instituţie sau organ al statului – să înceapă o cercetare penală pe numele numiţilor Mîrza Gavril, Flutur Gheorghe, Nechifor Cătălin, Cuşnir Ioan, Orest Onofrei, Băişanu Alexandru, Sinescu Florin, Adomnicăi Mirela. Toţi aceşti oameni facem politică şi administraţie de prin 2000 încoace. Nu putem să ne ascundem vreunul dintre noi după fusta nimănui şi să spunem că vezi Doamne noi nu am făcut, nu am dres, ne-am trezit cu situaţia aceasta catastrofală la Utilităţi şi mediu şi tot dăm din colţ în colţ”.

Deputatul sucevean s-a exprimat în termeni destul de duri cu privire la acest proiect, numindu-l „ţeapă adusă românilor”.

„Eu nu ştiu să fie vreo ţeapă mai mare adusă românilor decât acest proiect: 160 de milioane de euro din 2003. Suntem în 2019 şi curge până în 2023. Deci suntem la jumătatea drumului. Abia am trecut de jumătatea perioadei de rambursare. Şi atunci stau şi mă întreb oare de ce nimeni nu răspunde. Oare de nu este întrebat şi Gavril Mîrza, şi Gheorghe Flutur şi eu, să spunem cu toţii ce am făcut şi ce nu am făcut” a spus Cătălin Nechifor.

El este nemulţumit şi de modul cum actualii guvernanţi tratează problema doar de o manieră pur electorală.

„Chiar nu înţelegem că vin miniştri, prim-miniştrii, trimitem scrisori unii, ieşim la televizor alţii şi păcălim oamenii că o să fie bine şi cald vara asta şi la toamnă frumos. Nu au rezolvat nimic în atâţia ani. Cum putem rezolva chestiunea asta? Simplu. Prin răspundere. Cât mai fugim de responsabilitate? Cât mai stăm după declaraţii, cât mai stăm cu arătătorul în mână şi spunem că ăla e vinovat şi nu eu şi nu alţii. Şi oamenii de ce trebuie să plătească? De ce trebuie să vină Guvernul României să plătească pentru prostia făcută de unii? Gavril Mîrza a început proiectul ăsta în 2003, Flutur l-a continuat. L-am găsit finalizat. În 2012 nu mai era nimic de făcut în proiectul ăsta. La Rădăuţi funcţiona, la Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei erau construite centralele şi închise cu lacăt, conductele băgate în pământ şi date gratuit la Transgaz şi am fost un fel de poştaş la vremea mea, pentru că luam banii dintr-un cont şi îi plăteam în alt cont. În vremea mea ca preşedinte n-am avut de a mai face cu nicio investiţie în acest proiect, dar l-am gestionat aşa cum s-a putut gestiona, l-am dus în cârcă cum l-am dus. Am fost şi eu criticat cum am fost criticat.

Dar au mai trecut de atunci nişte ani. Şi în vremea mea, repet, era Teodorovici ministrul finanţelor publice. Atunci Teodorovici cum putea să ajute localităţile? Cum Teodorovici ne-a dat şi mi-a dat bani, cu Victor Ponta prim-ministru, şi acum nu mai pot. A fost Cioloş, nu s-a mai putut. De când e Flutur şi Stan – nimic, zero. Şi atunci nu ar trebui să facem linişte şi ordine în acest subiect. Nu ar trebui totuşi să ştim cine e vinovat? De ce să plătească tot românul pentru prostia unora. Că nu au gândit cei din Poiana Stampei vreun centimetru din proiectul acesta. Sigur că şi-au dorit oamenii din Dumbrăveni, Bosanci, din toate localităţile şi-au dorit gaz, confort, civilizaţie. Dar au fost păcăliţi. Pentru că atunci, la momentul de iniţiere a proiectului, li s-a zis că dacă vă asociaţi primiţi gaz. S-au asociat şi ce au primit? Datorii?! Şi atunci vă spun că totuşi nu mai merge cu fofârlica, cu ascunsul acesta” a conchis deputatul Pro-România. (M.C.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: