Ziua Internaţională a Familiei a fost marcată la Liceul Tehnologic „Ştefan cel Mare” din Cajvana

Ziua Internaţională a Familiei a fost marcată la Liceul Tehnologic „Ştefan cel Mare” Cajvana printr-o sesiune de comunicări. La activităţi au participat membrii Consiliului Reprezentativ al Părinţilor, Comisia Metodică a diriginţilor, consilierul educativ, psihologul şcolar şi invitaţi din partea Primăriei Oraşului Cajvana şi a poliţiei locale.

Sesiunea de comunicări s-a dorit a fi un real schimb de experienţă, o oportunitate pentru fiecare participant de a-şi prezenta experienţa ca părinte, diriginte, psiholog sau consilier educativ.

S-au găsit strategii şi instrumente de colaborare eficientă cu familia, valenţele pe care parteneriatul şcoală – familie – comunitate le dobândeşte în condiţiile societăţii actuale.

O contribuţie esenţială în atingerea obiectivelor propuse l-a avut caracterul interactiv, dinamic al activităţii.

Consilierul educativ, Tomuţ Cristina, a evidenţiat valorile familiei împreună cu părinţii şi diriginţii, dar şi problemele actuale ale învăţământului.

Psihologul şcolar, Moroşan Floarea, a prezentat, pe baza unor filme documentare, rolul esenţial al familiei, ca nucleu de bază al societăţii, pentru bunăstarea membrilor ei, în special pentru copii.

Referatul prezentat de reprezentantul Consiliului Reprezentativ al Părinţilor, prof. înv. primar Rezuş Mihaela, a scos în evidenţă cât de important este exemplul personal al familiei în afectivitatea copilului şi cum influenţează climatul familiei comportamentul acestuia.

Directorul adjunct, Ciotu Iulian, a remarcat prezenţa în număr mare a părinţilor la acestă activitate, considerând că aceste întruniri apropie tot mai mult familia de şcoală şi comunitate.

Reprezentantul poliţiei locale, domnul Osoianu Constantin, a făcut referire în mod special la importanţa familiei în educaţia rutieră a copiilor, dar şi la prevenirea cazurilor de violenţă şi delincvenţă juvenilă în cadrul populaţiei şcolare.

Diriginţii Focşa Liliana şi Grigorean Andrei au subliniat, la rândul lor, importanţa familiei în actul educaţional.

Elevii vor primi informaţii utile de la „ambasadorii”acestei sesiuni, de la părinţi şi diriginţi, legate de comportamentul lor în mijlocul familiei, dar şi în şcoală şi comunitate. (Prof. înv. primar CRISTINA TOMUŢ, consilierul educativ Liceul Tehnologic „Ştefan cel Mare”, Cajvana)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: