Prin box, premianţi la Roman

O impresionantă răbufnire de orgoliu şi implicare a sportivilor fălticeneni de la secţia de box „Nada Florilor”. Au fost la Roman şi au devenit laureaţi.

Sâmbătă, 18 mai a.c., la Memorialul „Barda Dumitru”, organizat de „Box Club Municipal” Roman, pugiliştii fălticeneni au făcut o impresie foarte bună. Competiţia a fost una acerbă, dovadă fiind numeroasa participare: ACS Box Felix Botoşani, Voinţa Oneşti, SC Focşani, CS Gheorghieni, Roman şi Fălticeni.

Eduard Muşet (46 kg cadeţi) a făcut un meci de zile mari, reuşind să aducă acasă premiul întâi, învingând adversarul prin abandon, în prima repriză. „Se vede munca depusă la antrenamente şi experienţa de anul acesta când, la campionatul de cadeţi, a fost la un pas de medalie”, ne explică dl Gheorghe Butnaru, cel care se ocupă îndeaproape de pregătirea sa. Se pare că la Roman Eduard a dorit o revanşă, s-a mobilizat exemplar şi nu a mai dat juriului posibilitatea de a alege, pentru că forţa loviturilor sale l-a determinat pe adversar să renunţe la luptă.

La rândul său, la categoria 54 kg, Roberto Roman – care s-a dovedit a fi un luptător foarte tehnic – a avut de boxat cu vicecampionul naţional de anul acesta. A fost un meci strâns, boxerul botoşănean lovind mai clar, primind astfel decizia la puncte. „Evoluţia sa este din ce în ce mai bună, mai avem de lucrat la forţă, dar locul doi este un rezultat încurajator şi, cu ceva mai multă determinare, vom reuşi să creştem”, ne mărturiseşte dl Gheorghe Butnaru.

O surpriză plăcută a venit din partea lui Alex Tudose (13 ani), un copil ce practică boxul de doar patru luni, obţinând şi el locul 2.

Iată că determinarea elevilor, pasiunea antrenorului şi sprijinul material al firmei Romfour au ridicat permanent performanţa sportivă a clubului fălticenean. Evident că rezultatele sunt încurajatoare şi un motiv suficient de important pentru a ridica tot mai sus ştacheta. Sunt convins că prin muncă asiduă şi transpiraţie în sala de antrenament aceşti copii vor avea multe de arătat în ringul de box. Cu paşi mici, dar fermi, îşi vor croi drumul spre victorie. Le dorim succes din toată inima. (GABRIEL TODICĂ)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: