Gardienii forestieri au formulat 14 sesizări penale pentru încălcarea gravă a legislaţiei silvice

> Tăiaţi ilegal au fost arbori în volum de 326 mc, valoarea prejudiciului din infracţiuni fiind de 157.367 de lei

În primul trimestru al anului 2019, gardienii forestieri au avut, doar în judeţul Suceava, 453 de controale la regimul silvic şi materialul lemnos. Potrivit lui Mihai Găşpărel, şeful Gărzii Forestiere, cu prilejul verificărilor şi al constatărilor efectuate, personalul cu atribuţii de control din subordine a aplicat 190 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor date fiind 570.000 de lei. Confiscaţi au fost 246 mc de material lemnos, dintre care 150 mc de lemn de lucru, 150 mc de cherestea şi 18 mc de lemn de foc. Un volum total de 1.275 mc a fost confiscat „valoric”, respectiv 722 mc de lemn de lucru, 346 mc de cherestea şi 171 mc de lemn de foc.

În intervalul 1 ianuarie – 31 martie a.c., a fost tăiat ilegal un volum total de 326 mc de arbori, în judeţul Suceava fiind întocmite 14 sesizări penale. Conform inspectorului-şef Mihai Găşpărel, în primul trimestru, valoarea prejudiciului cauzat de infracţiuni s-a ridicat la 157.367 de lei.

Pe adresa Gărzii Forestiere au fost trimise, în perioada la care facem referire, 68 de diverse sesizări. Garda Forestieră Suceava are în raza de competenţă, reamintim, judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ şi Bacău. 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: