Purtătorul de cuvânt al IPJ a prezentat studenţilor comunicarea în situaţiile de criză şi între instituţii

După participarea prefectului de Suceava, Mirela Adomnicăi, la prima ediţie a dezbaterilor academice iniţiate de USV, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, comisar-şef Ionuţ Epureanu a participat, săptămâna trecută, timp de aproape 3 ore, la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, la o nouă dezbatere despre comunicare. Tema a fost „Comunicarea publică în managementului situaţiilor de criză”.

 Purtătorul de cuvânt a vorbit despre comunicarea publică şi, în special, despre comunicarea între instituţii publice şi mass media pe de o parte şi instituţii publice şi societate pe de altă parte. El le-a spus studenţilor că în relaţia cu mass media comunicatorul instituţiei trebuie să fie mereu atent la toate aspectele şi să cunoască foarte bine domeniul despre care vorbeşte.

Potrivit lui Epureanu, dacă în comunitate nu se percepe activitatea pe care o face o instituţie, atunci fie instituţia nu ştie să se facă înţeleasă, nu ştie să îşi facă înţeles rolul în comunitate sau nu face mare lucru, ceea ce e mai rar.

El le-a mai spus studenţilor despre rolul comunicatorului în instituţia publică şi despre faptul că instituţia publică are o nişă de comunicare foarte restrânsă: „Rolul comunicatorului în instituţia publică, în general, este unul destul de ingrat. Instituţia publică, cum este cea a poliţiei şi cele din sistemul de ordine publică au un areal destul de mare de activitate, dar o nişă de comunicare foarte restrânsă. Fie că este vorba de secrete profesionale fie că este vorba de inter relaţionare cu alte instituţii”.

Ionuţ Epureanu le-a mai spus studenţilor că orice instituţie publică trebuie să aibă o persoană de contact, purtător de cuvânt care să fie asociat cu instituţia respectivă şi că persoana respectivă va trebui să aibă o conduită ireproşabilă atât în instituţie cât şi în viaţa de zi cu zi.

Informaţiile practice care au fost prezentate au ca obiectiv îmbunătăţirea setului de cunoştinţe acumulate de studenţi în cadrul programului academic de studii. Acestea au vizat cazuistica referitoare la managementul situaţiilor de criză, modalităţile de prevenire în domeniul infracţionalităţii prin organizarea campaniilor la nivel local, precum şi decelarea principalelor atribuţii ale purtătorului de cuvânt din instituţiile de ordine publică în conformitate cu rolul pe care acesta îl deţine în diseminarea prin intermediul mass-media a informaţiilor de interes pentru comunitate. (CRISTINA ADELINA CIOBANU)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: