Primarul Ion Lungu a semnat contractul de finanţare pentru centrul multifuncţional Arta din Iţcani

> Sper ca până la 30 iunie să demarăm efectiv lucrările, a transmis edilul-şef al Sucevei

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a semnat, vineri, împreună cu directorul general al ADR-Nord-Est Vasile Asandei, contratul de finanţare pe fonduri europene pentru „Centrul multifuncţional Arta din Iţcani”.

Valoarea contractului este de 6.425.130,49 lei, din care contribuţia proprie a municipalităţii este de 138.236,97 lei, respectiv o cofinanţare de 2%. Durata de realizare urmează a fi de 24 de luni.

„Este un proiect aşteptat şi apreciat de cetăţenii cartierului Iţcani. Licitaţia a avut loc, s-au depus trei oferte şi sper ca până la 30 iunie să demarăm efectiv lucrările” a spus primarul.

Potrivit acestuia, ofertele au fost depuse de firmele Loial Impex în asociere cu Casa Grup, ConBucovina şi Buiding House SRL Suceava.

„Sunt trei oferte depuse şi sperăm ca din aceste oferte să fie cel puţin una eligibilă, astfel încât să avem semnat contractul până la 30 iunie, să putem demara lucrările” a spus primarul.

Primăria Suceava a realizează prin POR 2014-2020 centrul multifuncţional Arta din Iţcani, prin reamenajarea clădirii fostului cinematograf din cartier. Proiectul presupune construcţia a două corpuri de clădire, respectiv actualul corp al cinematografului Arta, plus o extindere cu parter şi etaj.

Primarul a subliniat că municipalitatea este obligată să păstreze obiectul de activitate al cinematografului, precizând că acolo va fi amenajat un cinematograf.

Perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni, iar de execuţie a investiţiei este de 2 ani.

Potrivit primarului, la parter va fi o sală polivalentă cu 200 de locuri, un centru pentru activităţi recreative, un centru de consiliere şi informare, iar la etaj, un centru de consiliere educaţională, grupuri sanitare, birouri, spaţii tehnice. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: