Peste 140 de tone de deşeuri colectate în acţiunea de igienizare organizată de Romsilva şi Ministerul Tineretului şi Sportului

Peste 140 de tone de deşeuri au fost colectate, la nivel naţional, de cei 5.400 de voluntari, alături de silvicultori ai Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva şi de reprezentanţi Ministerului Tineretului şi Sportului, în cadrul unei ample acţiuni de igienizare a fondului forestier şi a zonelor limitrofe, prin care a fost marcată, pe 22 aprilie, Ziua Pământului.

La acţiunea de igienizare au participat ministrul Tineretului şi Sportului, Constantin-Bogdan Matei, ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, silvicultori din cadrul direcţiilor silvice şi administraţiilor parcurilor naţionale şi naturale, reprezentanţi ai direcţiilor judeţene pentru Sport şi Tineret şi 5.400 de voluntari în întreaga ţară.

Toate deşeurile colectate au fost transportate în locurile speciale de depozitare pentru a fi reciclate sau neutralizate.

Acţiunea de igienizare a pădurilor şi a zonelor limitrofe fondului forestier s-a dorit a fi un semnal de alarmă şi un îndemn adresat amatorilor de drumeţii în natură, pentru a fi mai responsabili şi atenţi cu natura, să nu arunce deşeuri în locurile de campare sau pe traseele turistice din păduri sau în parcurile naţionale şi naturale.

Ziua Pământului este marcată anual pe 22 aprilie de peste un miliard de oameni din 193 de ţări. Sărbătoarea mondială a fost instituită de Adunarea Generală a ONU în urmă cu zece ani, pentru a atrage atenţia asupra schimbărilor climatice dar şi pentru a sublinia dorinţa comună a statelor membre de dezvoltare echilibrată, stabilă, pentru un viitor mai curat şi mai verde.

Sărbătoarea îşi are originea în Statele Unite, în 1970, când senatorul american Gaylord Nelson împreună cu numeroşi voluntari au organizat Ziua Pământului la care au participat peste 20 de milioane de americani. Două decenii mai târziu, sărbătoarea a fost extinsă la nivel mondial, la care au participat peste 200 de milioane de oameni din 141 de ţări, cea mai mare manifestare pentru mediu la nivel mondial.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva este implicată anual în numeroase acţiuni de igienizare a fondului forestier şi a zonelor limitrofe, prin direcţiile silvice şi administraţiile parcurilor naţionale şi naturale, la care participă numeroşi voluntari.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare păduri proprietate publică a statului, aproximativ 48% din totalul pădurilor din România, din acestea, aproape 80% deţin certificarea managementului forestier în sistem internaţional. (C.P.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: