Pentru Biblioteca USV

Importantă donaţie de publicaţii din partea Arhivei „Eugeniu Coşeriu” de la Universitatea din Tübingen

> Donaţia va constitui baza înfiinţării unui centru european de studii integraliste în cadrul USV

Biblioteca Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava a primit recent o importantă donaţie de publicaţii din partea Arhivei „Eugeniu Coşeriu”, de la Universitatea din Tübingen, Germania, anunţă instituţia academică suceveană.

Este vorba de aproximativ 700 de titluri, cuprinzând peste 5000 de publicaţii periodice şi seriale din biblioteca personală a lui Eugeniu Coşeriu, dar şi un număr impresionant de extrase din articolele lingvistului. Acestea au fost selectate şi împachetate în 89 de cutii, care, prin grija rectorului USV, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, au ajuns la Biblioteca USV.

Iniţiatorul importantei donaţii este prof. Johannes Kabatek, directorul Arhivelor „Eugeniu Coşeriu” din Tübingen şi Doctor Honoris Causa al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava. Cristina Bleorţu, fostă studentă a USV, în prezent cadru didactic la Universitatea din Zürich, s-a ocupat de selecţia, împachetarea şi expedierea acestei donaţii de o inestimabilă valoare spirituală.

Eugeniu Coşeriu (1921 – 2002), considerat unul dintre cei mai mari lingvişti ai lumii din a doua jumătate a secolului al XX-lea, a ţinut mai multe prelegeri şi conferinţe la USV între anii 1992 – 2001, când a participat şi la mai multe ediţii ale Colocviului Internaţional de Ştiinţe ale Limbajului de la Suceava. Eugen Coşeriu a fost puternic legat afectiv de Şcoala de lingvistică suceveană, care păstrează şi promovează şi astăzi tradiţiile şi principiile integralismului lingvistic coşerian. Reamintim că marele profesor este Doctor Honoris Causa al peste 30 de mari universităţi din întreaga lume (inclusiv al celei din Suceava) şi primul cetăţean de onoare al municipiului Suceava.

Această donaţie va constitui baza înfiinţării unui centru european de studii integraliste în cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: