Echipaje din Germania, Serbia, Ucraina, Republica Moldova şi România înscrise la concursul internaţional „Hard & Soft”

Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava a anunţat că organizează, în perioada 19 – 26 mai a.c., Concursul Internaţional Studenţesc de Calculatoare „Hard & Soft”, aflat la a XXVI-a ediţie.

„Hard & Soft este un concurs adresat studenţilor seniori din domeniile calculatoarelor, electronicii şi automaticii, concurs care îşi propune să testeze competenţele tehnice hardware şi software şi de relaţionare socială ale viitorilor ingineri. Pe parcursul a 5 zile, echipe formate din câte patru studenţi vor încerca, iar unii cert vor şi reuşi cu brio, să rezolve sarcini cu un grad ridicat de complexitate. O asemenea reuşită solicită cunoştinţe avansate din domeniile menţionate anterior, referitoare la proiectarea sistemelor electronice, interfaţare, programare, utilizarea mediilor de dezvoltare software şi hardware, testare şi documentare, şi nu numai.

Concursul a debutat în anul 1994, cu sprijinul prof. John Milner, de la City University din Londra, în calitate de preşedinte al juriului la primele nouă ediţii ale concursului. Începând cu anul 2003, coordonarea activităţii de jurizare a fost asigurată de prof. Timothy Hall, de la Universitatea din Limerick, Irlanda.

Concursul „Hard & Soft” a devenit o competiţie internaţională de prestigiu, ocupând un loc privilegiat în programele manifestărilor studenţeşti europene. De-a lungul timpului, au participat echipe din principalele centre universitare din România, alături de reprezentanţi ai mai multor universităţi partenere din Europa, până astăzi peste 1100 de studenţi confruntându-se la Suceava, cu provocări tehnice spectaculoase.

La ediţia 2019 a concursului s-au înscris 15 echipaje – nouă echipaje din ţară (Cluj-Napoca, Iaşi şi Oradea cu câte un echipaj; Bucureşti, Timişoara şi Suceava cu câte două echipaje) şi şase echipaje din exterior (Cernăuţi şi Viniţa – Ucraina, Chişinău – Republica Moldova cu două echipaje, Novi Sad – Republica Serbia, Ilmenau – Germania cu câte o echipă).

Pentru ediţia 2019 juriul concursului este format din Timothy HALL, Universitatea din Limerick, Irlanda – preşedinte, Ciaran MacNamee de la aceeaşi universitate, Felix A. Himmelstoss de la University of Applied Sciences Technikum Wien, Austria, Heinz-Dietrich Wuttke de la Technische Universitat Ilmenau, Germania, Jean Michel Duthilleul de la Universitatea Lille 1, France, în calitate de membri.

Concursul beneficiază de sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale, al Primăriei Suceava şi al Consiliului Local Suceava, al Consiliului Judeţean Suceava, precum şi al unor companii importante din judeţele Suceava şi Botoşani, care se implică în sprijinirea, încurajarea şi afirmarea tinerilor care se formează în universitatea noastră şi în România, a învăţământului ingineresc românesc, în general. Sprijinul acestora va contribui la reuşita acţiunilor propuse, frontul comun astfel creat aducând un beneficiu de imagine firmelor respective, facultăţii noastre şi, nu în ultimul rând, comunităţii ştiinţifice sucevene.

Joi, 23 mai a.c., se desfăşoară în USV şi cea de a VIII-a Conferinţă a Coaliţiei Române pentru Educaţie în Inginerie, cu tema „Educaţia şi formarea inginerilor în contextul evoluţiei tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor” (www.creding.ro).

Prezentarea sistemelor realizate de echipele competitoare, ca răspuns la tema-proiect propusă de juriu, un adevărat spectacol al unor sisteme la cheie puse în funcţiune, va avea loc pe parcursul zilei de vineri, 24 mai.

Festivitatea de premiere se va desfăşura vineri, 24 mai, începând cu ora 16, în aula din corpul E. (Comunicat de presă)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: