Cardurile de sănătate pot utilizate încă 2 ani de la expirarea termenului de valabilitate

> Posesorii lor sunt obligaţi să anunţe orice modificare în datele privind identitatea sau referitoare la încadrarea în categoria de asiguraţi

Asiguraţii pot folosi, la toţi furnizorii de servicii medicale aflaţi în relaţii contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate Suceava, cardurile de sănătate încă 2 ani după data înscrisă pe suprafaţa documentului, iar furnizorilor respectivi le vor fi decontate serviciile astfel prestate. Aşa informează dr. Claudiu Cobuz, preşedinte director general al CAS Suceava, care pune în vedere şi că, în conformitate cu Legea nr. 95 din 2006, privind reforma în domeniul sănătăţii, persoanele asigurate au obligaţia să anunţe în termen de 15 zile medicul de familie, cât şi CAS asupra modificărilor datelor de identitate sau a celor referitoare la încadrarea lor într-o anumită categorie de asiguraţi.

„Reamintim persoanelor asigurate că pot verifica electronic dacă sunt asigurate în sistemul de asigurări sociale de sănătate şi dacă au card naţional de asigurări de sănătate emis, prin introducerea codului numeric personal în câmpul «CNP» din aplicaţia de pe site-ul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, la adresa http://www.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html” a punctat dr. Claudiu Cobuz. Totodată, persoanele asigurate, precum şi furnizorii de servicii medicale şi medicamente sunt informaţi că valabilitatea cardurilor naţionale de sănătate a fost prelungită de la 5 la 7 ani.

La finele lunii martie a.c., în judeţ, din 501.157 de persoane asigurate aflate în evidenţa instituţiei sucevene, 369.038 de persoane, respectiv 73,63% erau asigurate fără plata contribuţiei.

La începutul anului 2019, Casa de Asigurări de Sănătate Suceava a reintrat în posesia a 24.077 de carduri naţionale de asigurări sociale de sănătate care nu au putut fi înmânate beneficiarilor. Până la acea dată, în total, pentru persoanele asigurate din judeţul nostru fuseseră tipărite peste 420.000 de carduri.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: