Călin Popescu-Tăriceanu cere simpatizanţilor ALDE să boicoteze referendumul pe justiţie iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, liderul ALDE, a transmis, sâmbătă, de la Suceava, un îndemn pentru votanţii ALDE să boicoteze referendumul pe teme privind justiţia iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis.

„Îndemnul nostru este să boicotăm referendumul. Mesajul către organizaţii este ca votanţii să nu ridice nici buletinele de vot, pentru că ridicarea buletinelor de vot echivalează cu prezenţă şi cu validarea referendumului” a declarat Popescu-Tăriceanu într-o conferinţă de presă.

El a arătat că acest referendum este o diversiune prin care preşedintele României a încercat să intre în campania electorală pentru alegerile Parlamentului European.

„Fură în acest fel startul pentru campania pentru prezidenţiale, însă nu cred că poate să păcălească foarte multă lume pentru că toţi îşi dau seama că aceasta este o formulă prin care încearcă să ne vândă un produs expirat. Ne propunem să boicotăm acest referendum şi pentru că există un deficit democratic, există un deficit de cunoaştere, de notorietate a modului în care funcţionează instituţiile europene şi a rolului lor. Noi, în loc să ne fi concentrat pe o dezbatere care însă ar fi trebuit să reliefeze ce teme majore avem de susţinut în Parlamentul European, ce rol au parlamentarii noştri în Parlamentul European, ce misiune le dăm, această discuţie este insuficientă şi se întâmplă să vină şi o temă parazitară” a declarat Popescu-Tăriceanu.

Potrivit lui Popescu-Tăriceanu, recomandările Comisiei Europene şi ale Comisiei de la Veneţia sunt că alegerile parlamentare nu trebuie parazitate cu alt fel de confruntare electorală. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: