Pentru ca fiecare copil din România să se poată bucura de acces la o educaţie publică incluzivă

Campania Globală pentru Educaţie e o mişcare a societăţii civile al cărei scop este de a combate criza globală din domeniul educaţiei, aflându-se la cea de a 20-a aniversare.

În România, mişcarea este susţinută şi promovată de o coaliţie formată din: Organizaţia Salvaţi Copiii (coordonator), Consiliul Naţional al Elevilor, Federaţia Elevilor din România, Centrul Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională, Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Roma Education Fund România şi Centrul pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională „Step by Step”. În baza parteneriatului încheiat cu Organizaţia Salvaţi Copiii, Ministerul Educaţiei Naţionale sprijină activităţile desfăşurate în cadrul Campaniei Globale pentru Educaţie.

Ediţia din acest an a evenimentului se desfăşoară sub tema „Educaţie publică incluzivă, de calitate şi gratuită – de la drept la realitate” şi urmăreşte mobilizarea opiniei publice în jurul atingerii ţintelor Obiectivului 4 de Dezvoltare Durabilă „asigurarea unei educaţii incluzive şi echitabile pentru toţi”.

Şi în acest an, Grădiniţa cu Program Normal „Lizuca” Fălticeni a participat la campanie având ca parteneri elevi ai clasei pregătitoare de la Şcoala Gimnazială „Ion Irimescu” Fălticeni. Coordonatorul activităţii, ed. Doiniţa Balan, împreună cu prof. Irina Ceparu au oferit copiilor un cadru în care să îşi poată exprima opinia cu privire la importanţa educaţiei incluzive şi echitabile. Având în vedere vârsta copiilor implicaţi la eveniment, mesajele lor au constat şi în desene. Lucrările vor fi trimise către Organizaţia Salvaţi Copiii Bucureşti.

„De mulţi ani participăm cu mult interes în Campania Globală pentru Educaţie şi suntem fericiţi că şi în acest an aniversar am reuşit să ne înscriem. Acest eveniment ne-a oferit posibilitatea să povestim copiilor despre faptul că, dorind să protejeze planeta, să pună capăt sărăciei, războaielor şi altor pericole, toate ţările din lume au promis să ia o serie de măsuri în anii care urmează – până în 2030. Printre aceste măsuri promise se numără şi aceea de a asigura fiecărui copil dreptul la o educaţie de calitate, ca toţi copiii să aibă cele necesare pentru grădiniţă şi şcoală şi să înveţe în şcoli şi grădiniţe frumoase şi sigure, cu materiale didactice moderne şi profesori bine pregătiţi.

În cadrul Săptămânii Globale pentru Educaţie am susţinut lecţii-activităţi conform planurilor propuse, pentru a încuraja şi sprijini copiii (elevi şi preşcolari) din cele două unităţi şcolare în crearea unor mesaje (desene) pentru factorii de decizie relevanţi. La finalul activităţii, copiii au adresat un mesaj autorităţilor române, prin care să le solicite luarea măsurilor necesare pentru ca fiecare copil din România să se poată bucura cu adevărat de accesul la o educaţie publică incluzivă, de calitate şi gratuită” ne-a spus ed. Doiniţa Bălan.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: