În urma percheziţiilor efectuate de procurorii DIICOT Suceava pentru destructurarea unui grup specializat în contrabanda cu ţigări

Opt persoane au fost reţinute

> La percheziţii s-au găsit peste 10.000 de pachete de ţigări de contrabandă

 Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a opt persoane – M.C., P.L.I., G.P., S.V.D., B.P., Ţ.T.D., B.I. şi B.M. – într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar pentru patru dintre ei se propune arestarea preventivă.

Potrivit DIICOT Suceava, activitatea infracţională a membrilor grupului infracţional organizat a constat în introducerea de ţigarete de provenienţă extracomunitară, peste frontiera „verde” cu Ucraina, adiacentă localităţii Ulma, şi comercializarea acestora către diverşi intermediari, care le-au distribuit spre vânzare pe piaţa neagră din ţara noastră.

În cadrul activităţilor de urmărire penală au fost realizate 32 de activităţi de confiscare legendată a diferite cantităţi de ţigarete de provenienţă extracomunitară, totalizând 316.079 pachete cu astfel de ţigarete.

Astfel, la data de 15 mai 2019, procurorii din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, Iaşi şi Bacău au efectuat 26 de percheziţii domiciliare pe raza judeţului Suceava şi o percheziţie domiciliară pe raza judeţului Bacău.

Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 10.498 pachete de ţigarete de provenienţă extracomunitară, 59 telefoane mobile, 39 cartele telefonice, patru autoturisme, suma de 37.250 lei şi 1.030 euro, cinci staţii emisie-recepţie, două binocluri, şase laptop-uri, 13 memory sticks, un card microSD, două tablete, mai multe înscrisuri şi documente cu valoare probatorie.

Inculpaţii reţinuţi au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Suceava, iar patru dintre ei urma să fie prezentaţi Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul poliţiştilor de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei şi cadrelor de jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău şi IJJ Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: