Handbal masculin

Echipa USV Suceava va reprezenta România din nou la Campionatul European Universitar

Timp de trei zile, municipiul Suceava a fost pentru al treilea an consecutiv gazda turneului final al Campionatului Naţional Universitar de handbal masculin, o competiţie în care au participat, alături de suceveni, alte cinci universităţi din ţară, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, Universitatea Transilvania din Braşov, Universitatea Politehnica din Bucureşti, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti şi Universitatea „Ovidius” din Constanţa.

La acest Campionat Naţional Universitar de handbal masculin, organizat de Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar din România, în parteneriat cu Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, meciurile s-au desfăşurat în două locaţii, sala „Dumitru Bernicu” de la Liceul cu Program Sportiv Suceava şi sala de sport a Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă” Suceava. Sucevenii şi-au respectat statutul de favoriţi la al treilea titlu naţional consecutiv şi au câştigat turneul, unul la care au avut drept de participare doar studenţi cu vârsta de maximum 30 de ani. USV Suceava a câştigat fără probleme primul meci, 49–17 cu Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, o echipă ce n-a avut în componenţă niciun jucător legitimat, iar mai apoi, în al doilea şi ultimul din prima fază, a trecut cu scorul de 33–21 în faţa celor de la Universitatea „Ovidius” din Constanţa.

În finala pentru locul I, sucevenii au avut un meci mai echilibrat cu Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, echipă ce are şi ea în componenţă jucători de la Liga Naţională sau Divizia A. La mijlocul reprizei secunde, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava s-a distanţat decisiv şi s-a impus la final cu scorul de 36–26, câştigând astfel al treilea titlu consecutiv de campioană naţională universitară.

„A fost o ediţie a universitarelor mult mai echilibrată decât în anii trecuţi, cu un handbal de o calitate foarte bună şi era de aşteptat acest lucru deoarece patru dintre echipe au handbalişti legitimaţi în Liga Naţională sau în Divizia A. Am avut parte de o finală echilibrată cu Universitatea «Vasile Alecsandri» din Bacău, dar ne-am desprins în primele 10-15 minute din partea a doua. Vom reprezenta din nou România la Campionatul European Universitar şi sper să facem o figură frumoasă”, a declarat preşedintele comisiei de organizare, decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport de la USV Suceava, prof. univ. dr. Petru Ghervan, cel ce s-a ocupat de echipa suceveană alături de Adrian Chiruţ şi Iulian Andrei. Medalia de bronz la aceste universitare a fost câştigată de echipa Universităţii „Ovidius” din Constanţa, care s-a impus în meciul pentru locurile 3–4 în faţa Universităţii Transilvania din Braşov, scor 39–31. Cel mai echilibrat meci al turneului a fost cel pentru locurile 5–6, în care Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti a câştigat cu 32–31 o partidă cu Universitatea Politehnica din Bucureşti, după ce a fost la un pas de a ajunge la aruncările de departajare.

Echipa Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava va reprezenta din nou România la Campionatul European Universitar, ce va avea loc în perioada 4-11 iulie, în Polonia.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: