Cezar's

Vorbirăm numai politică

 Aur. „Părul blond, ca de aur, al acestei frumoase tinere este pentru tine la fel de atrăgător pe cât este pentru ea sigiliul galben, ca de aur, al cardului tău bancar.” (Murphy)

Boală (mortală). „Cred că boala cea mai gravă a lumii de azi este lipsa de iubire” (Lady Diana)

Dacă. „Dacă Dumnezeu ar fi vrut ca dragostea să fie eternă, ar fi eternizat dorinţa.” (Jean Anouilh)

Eliberare. „Puternica influenţă a Parisului transformă societatea bucureşteană a anilor 1920-1930, n.a.) într-una mult mai permisivă (desigur incomparabilă cu cea de azi). Astfel, atât gazetele vremii cât şi femeile încep să vorbească mai deschis despre amoruri interzise, iar bărbaţii nu îşi mai ţin iubitele ascunse, ci se afişează cu ele la braţ (lucru considerat tabu până atunci). Scriitoarea Ioana Pârvulescu vorbeşte chiar şi despre doamnele mai emancipate care au deja pregătită, mereu – cine ştie când trebuie! – o mică trusă de voiaj cu toate cele trebuincioase pentru «lucrul acela» care se petrece «en ville». «Bolile pe care tot frumoasa zeiţă a dragostei, Venera, le aduce sunt acum, graţie noilor medicamente, printre care şi celebrul Salvarsan (eficient în tratarea sifilisului, n.n.), vindecabile» povesteşte scriitoarea. Farmaciile sau mai bine zis drogheriile tratează cu maximă seriozitate subiectul şi expun în vitrină primele afişe de educaţie sexuală. Bulevardele sunt pline de «procuriştii lui Cupidon», curieri, de cele mai multe ori băieţi tineri, care stau la orice colţ de stradă (fiind uşor de recunoscut după şepcile lor roşii) care asigură curieratul scrisorilor de dragoste în orice ţal (cartier, n.a.) al Bucureştiului.” (Historia.ro)

Filme. Un oltean şi un ardelean se întâlnesc şi stau de vorbă: – Văzuşi, mă ardelene, că de când muri Sergiu Nicolaescu toate canalele la televizor pun filme cu el? – No tulai doamne, apăi… eu abia aştept să moara Alina Plugaru…

Frumuseţe. „Frumuseţea greacă: o femeie urâtă, purtând o amforă.” (Raymond Radiguet)

Gioconda. „Gioconda surâde (şi va surâde mereu, n.n.) pentru că toţi cei care i-au «pus mustaţă» (ori, barbă etc…, n.n.) sunt morţi…” (André Malraux). Minunat!

Hoţi. „În dragoste, toţi bărbaţii sunt nişte hoţi: ei iubesc mai mult femeile care aparţin altora.” (John Gray)

Investiţii. Mi-am cheltuit cea mai mare parte a banilor pe băutură, femei şi maşini sport. Restul… i-am risipit! (George Best)

Mit. „Cuplul se bazează pe un mit fuzional. Ca şi cum n-am fi decât unul, în vreme ce noi suntem şi vom rămâne, definitiv, doi.” (Denis Robert)

Politică. Trei ardeleni vin cu trenul de la Bucureşti la Cluj. Pe la Ploieşti unul zice: Off! Pe la Sibiu al doilea zice: Off! Off! Pe la Alba-Iulia, al treilea zice: Off! Off! Off! Ajung la Cluj şi primul zice: No, bine c-am ajuns că, iacă, tăt drumul vorbirăm numai politică!

Rău. „Femeile sunt făcute pentru a fi măritate, iar bărbaţii – celibatari. De aici vine tot răul!” (Sacha Guitry)

Sfat. Un tânăr cumpără un inel de logodnă: Vă rog, scrieţi pe el „Pentru Maria, de la Ion”. Vânzătorul: V-aş sfătui să scrieţi mai scurt: „De la Ion”. Nu poţi să ştii…

Vină. Politica înseamnă, în proporţie de 90%, să ai pe cineva pe care să dai vina!” La fel şi căsnicia!

Vrăbii. În anul 1958, Mao Zedong, liderul Republicii Populare Chineze, a decretat ca toate vrăbiile să fie omorâte pe motiv că mănâncă foarte multe cereale. Potrivit celor spuse de el, vrăbiile ar fi stat în calea dezvoltării economice a statului. În următorii 3 ani de după 1958, zeci de milioane de oameni au decedat din cauza foametei cauzate de proasta gestionare a dezastrelor naturale şi a terorii statului. Nu există informaţii cu privire la numărul vrăbiilor din China de la acea dată, dar se presupune că acesta ar fi fost în jur de 600.000.000, iar sute de milioane au fost ucise, lucru care a cauzat o problemă gravă ce a marcat următorul an, şi anume creşterea numărului de insecte ce afectau culturile. Vrăbiile consumă astfel de insecte, precum lăcustele, dar în momentul în care acestea au fost ucise, numărul lăcustelor a crescut, acestea distrugând efectiv aproape toate culturile. Astfel, producţia de cereale din unele zone rurale a scăzut drastic şi foametea a luat amploare, estimându-se că numărul victimelor s-a ridicat la 78 de milioane. Cu toate acestea, Marea Foamete a rămas un subiect tabu în China în cei 50 de ani ce au urmat, iar efectele acesteia au fost îngrozitoare: oamenii au început să se mănânce între ei, părinţii îşi mâncau proprii copii, copiii îşi mâncau proprii părinţi. În aceste condiţii, Mao a ordonat stoparea campaniei de ucidere a vrăbiilor, acestea fiind înlocuite cu puricii, în această campanie împotriva dăunătorilor. Însă, cu toate acestea, producţia a putut fi cu greu îmbunătăţiţă, iar culturile de orez au rămas, în continuare, în declin. (Descoperă.ro)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: