Ştrandul de la Iţcani va fi reamenajat şi modernizat în 2 ani

> „Ne-am fi dorit ca lucrările să fie terminate mai repede, însă, acolo, totul va fi reluat de la zero, astfel încât, practic, vom face un ştrand nou” a precizat primarul Ion Lungu > Expertiza efectuată la solicitarea autorităţilor municipale a evidenţiat că „o eventuală reabilitare ar fi mai scumpă decât demolarea şi reconstruirea”

Primăria Municipiului Suceava a demarat procedurile de lansare a licitaţiei pentru intervenţiile de reamenajare a ştrandului Iţcani. Autorităţile locale au încercat să accelereze demersurile, însă, conform primarului Ion Lungu, pe parcurs s-au ivit diverse piedici.

„Am fost condiţionaţi de obţinerea vizelor de la toate instituţiile. La fel, a fost o problemă de acces la proprietăţi, de blocaj, dar am reuşit să clarificăm lucrurile, în aşa fel încât, acum, putem scoate la licitaţiei lucrările” a declarat edilul-şef. Licitate sunt atât desemnarea proiectantului, cât şi a constructorului, valoarea investiţiei fiind de 11,99 de milioane de lei. Pe amplasamentul de 10.790 mp al vechiului ştrand, „acum dezafectat”, se vor amenaja un bazin principal cu suprafaţa de 1.250 mp; un bazin cu apă sărată, de 250 mp, un bazin pentru copii, de 420 mp; o terasă pentru alimentaţie publică, vestiare şi grupuri sanitare. Ar urma să se construiască un spaţiu de joacă pentru copii; două platforme pentru plajă, cu un total de 1.120 mp; o platformă de plajă deck, de 700 mp; un spaţiu verde pentru relaxare; un pavilion de control acces; un pavilion administrativ. Termenul de realizare a investiţiei este de 24 de luni, la care se adaugă două luni pentru întocmirea proiectului.

„Deocamdată aşteptăm să scoatem lucrările la licitaţie, dar acestea pot fi terminate înainte termen. Ne-am fi dorit să fie terminate mai repede, însă acolo totul va fi reluat de la zero, astfel încât, practic, vom face un ştrand nou. După cum se ştie, o parte importantă de finanţare, de 5 milioane de lei, o avem din creditul contractat de Primărie” a explicat Ion Lungu. Expertiza efectuată la solicitarea autorităţilor municipale a evidenţiat că „o eventuală reabilitare ar fi mai scumpă decât demolarea şi reconstruirea”. Ştrandul iţcănean a fost construit în anii epocii comuniste, la fel ca şi cel din fosta zona industrială Burdujeni, pe locul acestuia din urmă funcţionând, în prezent, un complex comercial. Pentru o perioadă, ştrandul municipal de la Iţcani a fost concesionat unei firme sucevene, însă contractul a fost reziliat în cursul anului 2016, după ce societatea în cauză şi-a declarat insolvenţa.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: