INSCOP:

Sondajul a fost realizat la cererea Institutului de Ştiinţe Politice

INSCOP Research transmite, ca reacţie la discuţiile pe marginea recentului barometru de opinie (este vorba despre „Barometrul de opinie publică al Academiei Române” – n.n.) care arăta şi preferinţele electorale, că acesta a fost realizat la cererea Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române şi că va continua să publice date.

Potrivit Mediafax, conducerea Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale „Ion I. C. Brătianu”, cea care a comandat barometrul de opinie publică referitor la încrederea politicienilor, spune că va continua demersul şi că Academia Română nu este responsabilă în niciun fel de rezultatele cercetărilor desfăşurate de instituțiile din subordine.

Prezidiul Academiei Române a negat, ieri, comandarea sondajului lansat drept Barometrul de opinie publică al Academiei Române, realizat de INSCOP Research: „Un asemenea sondaj cu tentă electorală, apărut în plină campanie electorală, nu a fost niciodată comandat de Academia Română” se spune într-un un comunicat remis Mediafax.

Acţionarii INSCOP Research sunt Mihali Gheorghe Cornel din Sibiu, Cornea-Luca Ada din Bucureşti – arată datele Registrului Comerţului.

INSCOP Research a transmis ieri că a realizat un sondaj de opinie la nivel naţional în perioada 12 aprilie – 3 mai 2019 la comanda LARICS – Laboratorul de Analiză a Războiului Informaţional şi Comunicare Strategică, din cadrul Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române. Aceste informaţii au fost incluse, de altfel în toate comunicările anterioare ale INSCOP Research referitoare la acest sondaj.

„Sondajul de opinie, care include numeroase teme de cercetare de interes, a fost lansat public, în prezenţa unei numeroase asistenţe, în aula Academiei Române în data de 13 mai 2019, la ora 11. Evenimentul a fost organizat de clientul care a comandat cercetarea. De asemenea, evenimentul, locaţia şi titulatura acestuia au fost anunţate public încă de săptămâna trecută, printr-un comunicat de presă”.

INSCOP Research a precizat că denumirea cercetării –„Barometrul de opinie publică al Academiei Române” – a fost stabilită la propunerea instituţiei care a comandat cercetarea, respectiv a Laboratorului de Analiză a Războiului Informaţional şi Comunicare Strategică, din cadrul Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române. „În calitate de furnizor de servicii în domeniul cercetării sociologice, INSCOP Research nu stabileşte denumiri personalizate cercetărilor pe care le realizează. Atribuirea unei denumiri specifice pentru o anumită cercetare sociologică este decizia exclusivă a clienţilor noştri pe care o respectăm integral” se arată în reacţia institutului de sondare.

În acelaşi comunicat de presă se menţionează că INSCOP Research va publica date detaliate din acest sondaj de opinie cu privire la alte teme de interes: „INSCOP Research va publica, cu acordul clientului care a comandat cercetarea, date detaliate din acest sondaj de opinie pe următoarele teme: direcţia ţării şi a Uniunii Europene, sursele de îngrijorare ale românilor şi încrederea în instituţii interne şi internaţionale, valorile naţionale ale românilor, opiniile privind securitatea naţională şi politica externă, percepţia populaţiei asupra băncilor, consumul cultural, religiozitatea românilor şi percepţia asupra Bisericii. De asemenea, în perioada următoare, clientul care a comandat sondajul va pune la dispoziţia publicului baza de date”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: