Podul de peste râul Suceava, la Burdujeni, ar putea fi accesibil în totalitate, abia după 10 iunie

> „Dacă nu luam aceste măsuri acum, riscam ca apa să se infiltreze, iar circulaţia să se suspende în totalitate şi să se folosească doar podul de la Iţcani” a semnalat primarul Ion Lungu > Firma care a fost angajată pentru remedierea deficienţelor la rosturile de dilatare este unica din Moldova profilată pe acest gen de intervenţii

 Lucrările de repararea a podului rutier din Suceava, din zona bazarului, nu se desfăşoară tocmai în ritmul dorit, una dintre cauze fiind şi condiţiile meteorologice potrivnice. Edilul-şef Ion Lungu a anunţat că decopertarea carosabilului s-a efectuat deja pe un singur sens de mers, urmând turnarea şapelor şi amenajarea hidroizolaţiei. Potrivit primarului, aceste lucrări sunt „foarte sensibile”, având nevoie de vreme bună, fără precipitaţii, în aşa fel încât să poată fi respectate condiţiile tehnice. Pe de altă parte, el spune că de vină ar fi lipsa specialiştilor, firma care a fost angajată la remedierea stricăciunilor fiind găsită cu greu şi fiind, de altfel, unica din Moldova profilată pe acest gen de intervenţii.

„Din păcate, ajungem la o problemă care este generală în România: lipsa forţei de muncă, în special a celei calificate. Cei de acolo s-au angajat să termine într-o lună de zile, în condiţiile în care în această perioadă nu vor fi ploi. Este vorba despre lucrări cu un grad mai ridicat din punct de vedere tehnic, care trebuie să asigure elasticitatea şi, în acelaşi timp, să împiedice infiltrările de ape. Sigur, cele mai important este să facem lucrări de calitate şi ne rugăm la Dumnezeu să fie cald afară” a precizat şeful administrativului sucevean. El a mai pus în vedere că nu intenţionează să facă presiuni prea mari asupra constructorilor, lucrările efectuate urmând să asigure circulaţia fără probleme încă un deceniu de acum-încolo. Primarul a subliniat este şi faptul că ignorarea respectivelor deficienţe ar fi putut duce la închiderea podului de la Burdujeni.

„Sper ca până pe 10 iunie să terminăm aceste lucrări. Încă o dată îmi cer scuze în faţa sucevenilor, pentru că este vorba despre un disconfort, atât pentru aceştia, cât şi pentru primar, care stă şi el câte jumătate de oră la trecerea podului. Însă nu aveam altă soluţie, iar dacă nu luam aceste măsuri acum, riscam ca apa să se infiltreze, iar circulaţia să se suspende în totalitate şi să se recurgă doar la podul de la Iţcani” a reliefat Ion Lungu.

Circulaţia peste podul de la bazar se face doar pe câte o bandă de pe fiecare sens demers, restricţia fiind introdusă în urmă cu o săptămână, după 8 ani de la intervenţiile anterioare. Lucrările de reparaţii la podul rutier de peste râul Suceava, care face legătura între cartierul Burdujeni şi centrul oraşului au fost făcute începând cu octombrie 2010. La acea dată, o expertiză evidenţia că la unul dintre pilonii de susţinere sunt necesare intervenţii de urgenţă, vinovate fiind viiturile puternice din verile anilor 2008 şi 2010.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: