Focuri de armă trase de poliţişti pentru prinderea unui contrabandist

> El a fost descoperit ascunzându-se în ghereta unei societăţi comerciale de pe raza localităţii Marginea

 Urmărire în traficul rutier apoi pe jos, focuri de armă şi scotociri! De toate astea au avut parte poliţiştii suceveni în cadrul unei acţiuni derulate marţi seară pe raza localităţii Marginea pentru prinderea unui contrabandist dibuit în traficul rutier că transportă ţigări de proveniență extracomunitară. În jurul orei 18.15, o patrulă din cadrul Secţia 3 Poliţie Rurală Marginea a observat în traficul rutier un autoturism care se deplasa pe drumul DN 2E, autoturism care prezenta suspiciuni cu privire la transportul de mărfuri ilegale. Astfel, s-a procedat la efectuarea de semnale luminoase şi acustice cu autospeciala de poliţie pentru oprirea acestuia. Semnale rămase fără rezultat. Ba mai mult, după circa 500 de metri, maşina urmărită a ajuns în albia pârâului Suceviţa, unde conducătorul auto a sărit din autoturism, abandonându-l şi fugind. S-a procedat la somarea lui prin portavoce, dar şoferul şi-a continuat fuga, astfel că s-a pornit în urmărirea pedestră a acestuia, iar în timpul cursei un agent de poliţie a executat cinci focuri de armă în plan vertical. Bărbatul urmărit a reuşit pentru moment să scape după ce, ajungând într-o zonă cu imobile, a fost pierdut din raza vizuală. S-a luat legătura imediat cu celelalte echipaje de poliţie chemate în sprijin, efectuându-se o scotocire a zonei. Conducătorul auto a fost identificat ascunzându-se într-o gheretă a unei societăţi comerciale, la circa un kilometru de locul în care a abandonat autoturismul.

Cercetările ulterioare au arătat că este vorba despre un bărbat în vârstă de 34 de ani, domiciliat pe raza localităţii Vicovu de Sus.

Autovehiculul folosit de acesta a fost dus la sediul Poliţiei Municipiului Rădăuţi, unde s-a procedat la inventarierea pachetelor de ţigări identificate în interiorul lui, stabilindu-se că era vorba despre un transport de ţigări de contrabandă fără timbru, în valoare aproximativă de 350.000 lei. Produsele din tutun au fost confiscate, iar autoturismul, de circa 12.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul Poliţiei Municipiului Rădăuţi până la finalizarea cercetărilor. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul IPJ Suceava pentru săvârşirea infracţiunii „contrabandă” urmând ca, la expirarea măsurii, să fie prezentat la Judecătoria Rădăuţi, în vederea arestării preventive pentru 30 de zile.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: