Gheorghe Flutur explică reacţia Comisiei Europene pentru că PSD atentează la statul de drept:

Dacă acasă la tine geamurile sunt sparte, prin curte nu-i măturat, dai drumul la câine şi muşcă vecinii, e normal ca ăia să-ţi spună să-ţi legi câinele

Preşedintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, că viitorii europarlamentari PNL vor avea ca temă să se preocupe de aderarea României la Spaţiul Schengen în prima parte a mandatului, arătând că, din cauza PSD care atentează la statul de drept, nu sunt îndeplinite condiţionalităţile pentru ca ţara noastră să adere la Spaţiul Schengen.

Flutur a explicat într-o conferinţă de presă că sunt cinci condiţionalităţi pentru aderarea la Spaţiul Schengen şi că România a îndeplinit trei dintre ele, dar că după ce PSD a preluat guvernarea şi a început asaltul la statul de drept se mai îndeplineşte o singură condiţie.

Mai mult, Flutur a arătat că acum este o temere în ceea ce priveşte ceea ce vrea să facă PSD cu România.

„Mai vor să o ducă în UE sau nu? Am văzut două Românii: O Românie de 1 Decembrie cu preşedintele Klaus Iohannis, am fost la Alba Iulia şi am sărbătorit, şi una care mergea la Focşani. Am văzut o Românie care s-a întâlnit cu toţi liderii europeni la Sibiu şi am văzut o refugiere a lui Dragnea şi a echipei lui la Iaşi. Oamenii întreabă ce e asta? Nu noi, PNL, şi nici preşedintele Iohannis nu suntem vinovaţi că i-au exmatriculat din rândul socialiştilor europeni fraţii lor, socialiştii. Deci sunt nişte probleme şi oamenii înţeleg. România a înţeles foarte clar că trebuie să vină la vot şi că PSD e în cădere” a spus Flutur.

Întrebat de ce europarlamentarii liberali nu au reuşit în acest mandat să facă demersurile pentru aderarea României la Spaţiul Schengen, Flutur a spus că nu a fost posibil din cauză că PSD atentează la statul de drept.

„Când acasă la tine ai pe cineva lăsat la butoane care nu-ţi respectă statul de drept, cel de-afară se uită şi dacă acasă la tine geamurile sunt sparte, prin curte nu-i măturat, dai drumul la câine şi muşcă vecinii, e normal ca ăia să-ţi spună: leagă-ţi câinele” a spus Flutur.

Când i s-a spus că, de exemplu, un membru marcant al PSD, Radu Mazăre, este extrădat, preşedintele Flutur a răspuns: „Noi vrem ca aceste lucruri să se întâmple nu cu hopuri şi cu sughiţuri, ci să fie o chestiune normală”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: