În cartierele Sucevei

Compania de electricitate nu asigură putere instalată pentru reîncărcarea acumulatorilor vehiculelor electrice

Primăria Municipiului Suceava a depus la Administraţia Fondului de Mediu un proiect pentru amenajare a opt staţii de reîncărcare a acumulatorilor autovehiculelor electrice. Anunţul a fost făcut ieri, într-o conferinţă de presă, de primarul Ion Lungu, care a precizat că valoarea proiectului este 1,88 de milioane de lei, partea de contribuţie care revine autorităţilor municipale fiind de 10% din totalul finanţării. Potrivit şefului executivului sucevean, câte o staţie va fi amplasată în zonele complexului comercial „Bucovina”, Teatrului Municipal „Matei Vişniec”, parcării de pe strada Gheorghe Doja şi pe strada Alexandru cel Bun, în apropierea sediului Primăriei. Câte două staţii de reîncărcare vor fi amenajate în preajma Universităţii „Ştefan cel Mare” şi în parcarea hotelului „Bucovina”. Lungu spune că ar fi fost de dorit ca asemenea facilităţi să fie accesibile şi în zone mai puţin centrale ale municipiului, însă, la această dată, compania de electricitate nu oferă puterea instalată necesară. Pe de altă parte, montarea de transformatoare adecvate ar fi presupus un timp mai îndelungat, iar municipalitatea ar fi ratat proiectul cu finanţare guvernamentală.

„O problemă se referă la aceea că este necesară o putere instalată foarte mare, iar E.ON ar trebui să aibă transformatoarele corespunzătoare. Însă, chiar şi aşa, în final vom pune staţii în toate cartierele, inclusiv pe banii Primăriei. Aceste staţii sunt binevenite, iar odată cu sosirea autobuzelor electrice vom avea posibilităţi mai mari de reîncărcare a acumulatorilor” a subliniat Ion Lungu.

În cadrul proiectului „Electromobilitate – Vehicule electrice pentru o municipalitate verde”, cu un buget total de 2,77 de milioane de franci elveţieni, în Suceava au fost amenajate 14 staţii de încărcare standard, 14 staţii de încărcare rapidă, 56 de locuri de parcare pentru vehicule electrice, precum şi un dispecerat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: